https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home celebs Stromae over de moeilijkste periode uit zijn leven: ‘Als mijn broer er...

Stromae over de moeilijkste periode uit zijn leven: ‘Als mijn broer er niet geweest was, had ik zonder twijfel zelfmoord gepleegd’

‘Ik was zo gestresseerd, zo uitgeput’.

Stromae
Photonews

2015 was geen makkelijk jaar voor Stromae. De zanger heeft toen noodgedwongen al zijn optredens moeten annuleren door de bijwerkingen van zijn malariapillen en in een documentaire met de zender France Ô vertelt hij nu hoe ernstig de situatie wel niet was.

Stromae (Paul Van Haver) heeft in 2015 zijn tournee door Afrika moeten annuleren omwille van de bijwerkingen van zijn malaria. De zanger is toen meteen teruggekeerd naar Brussel en heeft nu – twee jaar later – nog steeds last van de medicatie die hij toen moest innemen.

In de documentaireMalaria Business’ van de zender France Ô vertelt Stromae nu over deze moeilijke periode. ‘Ik was zo gestresseerd, zo uitgeput’, aldus de zanger. Verder geeft hij toe dat hij het rustiger aan het moeten doen, maar dat door de medicatie alles in een hogere versnelling terechtgekomen is.

Paranoia

Volgens de zanger was zijn broer Luc – tevens zijn manager – zijn redding. Door de neveneffecten van de geneesmiddelen was Stromae paranoia geworden, maar tijdens de concerten besefte hij dit niet. ‘Hij heeft bij mij de klink gemaakt. En ik denk, als hij er niet geweest was, dat ik die ene nacht zonder twijfel zelfmoord had proberen plegen’.

De ‘Formidable’-zanger kiest zijn woorden zorgvuldig in de documentaire, maar een ding is zeker: zijn broer Luc was zijn grote redder. ‘Als hij er niet was geweest toen, dan zou ik hier waarschijnlijk niet met jullie aan het praten geweest zijn.’

Heb je vragen over zelfdoding of wil je met iemand praten? Dat kan, gratis en anoniem. Op www.zelfmoord1813.be of www.tele-onthaal.be kan je chatten, bellen kan op de nummers 1813 (Zelfmoordlijn) of 106 (Tele-Onthaal).

Bron: Het Laatste Nieuws


Lees ook: