Home celebs ZIEN: Rik Verheye wandelt voor het goede doel de VRT-toren af…langs de...

ZIEN: Rik Verheye wandelt voor het goede doel de VRT-toren af…langs de buitenkant

Al lijkt Rik een vergadering te hebben gemist over de techniek van het torenwandelen.

Rik Verheye
© VRT

Binnen twee dagen wordt bekendgemaakt hoeveel de Iedereen tegen Kanker-campagne voor Kom Op Tegen Kanker dit jaar heeft opgeleverd, maar niet voor ‘Callboys’-acteur Rik Verheye zijn duit in het zakje kon doen. Rik daagde Facebook live uit om 1000 euro in te zamelen om hem langs de buitenkant van de VRT-toren naar beneden te zien wandelen. Nu ja, zweven is misschien een betere beschrijving.

Vliegende Rik

Net zoals eerder deze week, toen Dieter Coppens live op Facebook naakt ging voor het goede doel, stelde de VRT ‘Thuis’-actrice Monika Van Lierde aan om de uitdaging in goede banen te leiden. Zij moest kijkers aansporen om ‘TOREN’ te sms’en, goed voor een storting van één euro aan Iedereen tegen Kanker. Bij duizend sms’jes zou Rik Verheye horizontaal hangend aan een koord van de 89 meter hoge VRT-toren naar beneden wandelen.

Na een kleine veertig minuten die voor Rik eindeloos moeten geleken hebben, mocht de acteur de afdaling inzetten. Helaas lijkt arme Rik een vergadering over de techniek van het torenwandelen gemist te hebben, want heel vlotjes gaat het niet. Tot grote hilariteit van presentatrice Monika Van Lierde.

Komende zondag wordt in de grote slotshow bekendgemaakt hoeveel geld er ingezameld werd voor Kom Op Tegen Kanker. De liveshow wordt dit jaar gepresenteerd door Peter Van de VeireDanira Boukhriss en Steven Van HerrewegheNiels DestadsbaderSilvy De Bie en Bart Peeters zullen optreden.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.