Home celebs ‘Mijn Pop-Uprestaurant!’-winnaar Tjop’s gaat verder zonder Birger

‘Mijn Pop-Uprestaurant!’-winnaar Tjop’s gaat verder zonder Birger

'Ik wil weer een papa zijn die zijn kindjes elke dag ziet opgroeien', aldus Birger.

Karel en Birger van Tjop’s zijn niet meer. Birger Allary wil terugkeren naar zijn gewone leventje als papa en verlaat daarom het cateringbedrijf dat ontstond uit het VTM-programma ‘Mijn Pop-uprestaurant!’. Karel zal alleen verdergaan met Tjop’s.

Tjop’s

Sympathieke West-Vlamingen Karel en Birger wonnen vorig jaar ‘Mijn Pop-uprestaurant!’ met hun barbecue-concept Tjop’s. Met de prijzenpot van 50.000 euro begonnen de twee vrienden hun eigen cateringbedrijf met een foodtruck die ze naar hun pop-up vernoemden. Maar nu komt er een einde aan de succesvolle samenwerking van de grillende kameraden.

Even ter verduidelijking, omdat we het ook altijd moeilijk vonden: Birger is de man met het brilletje, Karel is de kale. Het is die eerste die besloten heeft Tjop’s te verlaten. ‘Ik heb van mijn hobby mijn job kunnen maken, en dat is iets dat weinigen gegeven is’, vertelt de voormalig psychiatrisch assistent in Story. ‘Maar na verloop van tijd was het toch weer vooral mijn werk geworden’, voegt hij toe.

Ik wil weer een papa zijn die zijn kindjes elke dag ziet opgroeien.

Birger maakte de moeilijke keuze vooral voor zijn kinderen. ‘Het zeer onregelmatige ritme heeft me genekt en is helemaal niets voor mij gebleken. Ik wil weer een papa zijn die zijn kindjes elke dag ziet opgroeien, en niet een die op maandag pas kan vragen hoe het weekend van zijn kinderen geweest is. Ik wil aan de andere kant van de toog zitten en degenen zijn die samen met zijn gezin geniet van eten en drinken in het zonnetje’, aldus Birger.

Karel zal nu alle taken van het cateringbedrijf, dat hard werkt aan een gloednieuwe foodtruck, op zich nemen. Birger zegt het barbecueleven nog niet helemaal vaarwel: hij zal workshops geven aan de Grill Academy in Ruiselede.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.