Home celebs Michelle Williams van Destiny’s Child laat zich opnemen in psychiatrie

Michelle Williams van Destiny’s Child laat zich opnemen in psychiatrie

'Ik probeer al jaren meer bewustwording te creëren rond mentale gezondheidsproblemen en ik heb nu zelf ook hulp gezocht bij professionals.'

Pinterest

Michelle Williams was vroeger samen met onder anderen Beyoncé lid van de meidengroep Destiny’s Child. Ondanks het grote succes worstelde ze in die periode met een zware depressie. Het ging de laatste jaren beter met Michelle, maar nu liet ze zich toch opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Michelle Williams maakte begin jaren 2000 samen met Beyoncé Knowles en Kelly Rowland deel uit van de beste verkopende meidengroep. Destiny’s Child scoorde de ene hit na de andere en verkocht overal ter wereld concertzalen uit. Toch was Michelle niet gelukkig. ‘Ik was depressief en op een bepaald moment dacht ik zelfs aan zelfmoord‘, vertelde Michelle vorig jaar op CBS.

Het was de allereerste keer dat de zangeres openlijk sprak over de mentale problemen waar ze eigenlijk al mee worstelt sinds ze een tiener was. ‘Ik dacht als dertienjarige dat het groeipijnen waren en later zocht ik de oorzaak bij mijn vermoeidheid door het constante optreden’, aldus Michelle.

‘Ik luisterde zelf naar mijn goede raad’

Ze getuigde over haar depressie omdat ze zo hoopte het taboe te doorbreken dat helaas nog steeds rond mentale gezondheidsproblemen hangt. Het ging een hele tijd beter met Michelle, maar gisteren schreef ze op Twitter dat ze zich vrijwillig liet opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Ik probeer al jaren meer bewustwording te creëren rond mentale gezondheid. Ik wil ervoor zorgen dat mensen op tijd inzien dat ze hulp nodig hebben en hen ook aansporen om die effectief te zoeken’, schrijft Michelle op Twitter. ‘Ik luisterde recent zelf naar mijn eigen goede raad en zocht professionele hulp in een psychiatrische instelling.’

‘Superdapper’

Michelle is trots op zichzelf. ‘Ik ben blij dat ik het juiste voorbeeld kan geven’, zegt ze nog op Twitter. ‘Als je je gedachten verandert, kan je je leven veranderen.’ Haar fans zijn dankbaar voor haar eerlijke en inspirerende woorden. ‘We houden van je, Michelle, blijf sterk’, ‘Dit een keertje horen van een celebrity is een aanmoediging voor andere mensen die met hetzelfde worstelen’ en ‘Superdapper van jou, respect’ zijn maar enkele van de vele positieve reacties. Ook enkele celebrity’s zoals Missy Elliott en LaTavia Roberson, die vóór Michelle bij Destiny’s Child zong, betuigden hun steun.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Heb je vragen over zelfdoding of wil je met iemand praten? Dat kan gratis en anoniem op www.zelfmoord1813.be of www.tele-onthaal.be. Bellen kan op de nummers 1813 (Zelfmoordlijn) of 106 (Tele-Onthaal).

Lees ook: