Home Lifestyle Boeken Meghan Markle brengt kookboek uit ten voordele van het goede doel

Meghan Markle brengt kookboek uit ten voordele van het goede doel

Alle inkomsten gaan naar de slachtoffers van de Grenfelltoren in Londen waar vorige zomer een grote brand uitbrak.

PHOTO NEWS / @KensingtonRoyal via Twitter

Het eerste soloproject van Meghan Markle als hertogin van Sussex is meteen een unicum in de geschiedenis van het Britse koningshuis. De 37-jarige echtgenote van prins Harry brengt een kookboek uit waarmee ze de slachtoffers van de Grenfelltoren in Londen financieel uit de nood wil helpen. ‘Together: Our Community Cookbook‘ wordt aanstaande donderdag officieel aan de wereld voorgesteld ten huize Kensington Palace door Markle zelf.

Mocht je er nog aan twijfelen dat Meghan Markle een vrouw is met het hart op de juiste plaats, dan zal haar jongste wapenfeit je vast overtuigen. De hertogin van Sussex brengt namelijk een kookboek uit waarvan alle opbrengsten integraal naar de slachtoffers van de Grenfelltoren in Londen gaan.

De toren met 120 appartementen in de wijk North Kensington werd in juni 2017 verwoest door een brand waarbij 72 mensen het leven lieten. Bijna evenveel inwoners werden destijds met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel koningin Elizabeth als haar kleinzonen prins William en prins Harry bezochten de site om er de slachtoffers een hart onder de riem te steken.

Samen rouwen in de keuken

Ook Meghan Markle werd geraakt door het lot van de slachtoffers. In het voorwoord van ‘Together: Our Community Cookbook’ schrijft ze dat ze nog in Canada woonde toen het nieuws over de brand haar ter ore kwam. ‘Ik vond het afschuwelijk en wilde meteen helpen’, aldus Markle.

De 37-jarige hertogin bracht voor het eerst een privébezoek aan de site van de bewuste toren in januari dit jaar. Zo kwam ze in contact met de vrouwen van de Al Manaar-moskee in West-Londen die er de Hubb – Arabisch voor ‘liefde’ – Community Kitchen oprichtten ‘om er samen te rouwen, huilen, lachen en koken’.

‘Tijdens mijn eerste bezoek vroeg ik hoe ik kon helpen. Ik werd meteen een schort omgedaan, ik rolde m’n mouwen op en even later stond ik rijst te spoelen’, gaat Markle, die lange tijd de lifestyleblog The Tig runde, verder in haar voorwoord.

Ik werd meteen een schort omgedaan, rolde m’n mouwen op en even later stond ik rijst te spoelen.

De gemeenschappelijke keuken is voorlopig maar 2 dagen per week open omdat er niet genoeg middelen voorhanden zijn. Het was Markles idee om een kookboek uit te brengen, zodat de vrouwen van Grenfell er dankzij de inkomsten binnenkort 7 dagen op 7 kunnen koken.

Markle: ‘Dit is meer dan een kookboek’

‘Together: Our Community Cookbook’ bevat 50 recepten waaronder een Perzische salade, een curryschotel met kip en kokos en een taart met gekarameliseerde pruimen.

Volgens Markle is ‘Together’ meer dan een kookboek. ‘Het is een verhaal van vriendschap en samenhorigheid. Het is een ode aan de kracht van koken als een gemeenschap. De recepten laten ons toe om banden te smeden, te delen en vooruit te kijken’, staat er te lezen in haar voorwoord.

‘Together: Our Community Cookbook’ wordt aanstaande donderdag officieel voorgesteld door Meghan Markle en de vrouwen van de Hubb Community Kitchen in Kensington Palace. Wanneer het verkrijgbaar zal zijn, is voorlopig nog niet bekend.

Foto’s via @KensingtonRoyal via Twitter.

Nog meer Meghan:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.