Home celebs Lena Dunham poseert naakt op Instagram (en heeft daar een goede reden...

Lena Dunham poseert naakt op Instagram (en heeft daar een goede reden voor)

Voor elke persoon die iets positief over zichzelf zegt, doneert de actrice 1 dollar aan het goede doel.

1147441751

Lena Dunham is al jarenlang een boegbeeld voor body positivity. Twee jaar geleden stond ze op de cover van Glamour en toonde de actrice hoe ze er in het echte leven uitziet: zonder Photoshop en met cellulitis. Ook op Instagram is het ‘Girls’-gezicht altijd open en dat was ze vandaag opnieuw.

Volgers van Lena Dunham kregen vandaag te zien hoe de ‘Girls’-actrice naakt poseert op haar Instagramaccount. Met goede reden trouwens, want op deze manier wil ze al haar fans aanmoedigen om gelukkig te zijn zoals je bent. Ongeacht huidskleur, gewicht, lengte en noem maar op.

‘Elke vorm van negativiteit die jouw kant uitkomt, is gewoon een excuus om nog meer van jezelf te houden, toch? Reageer in de comments waarom jij jezelf graag ziet’, roept Lena op in het onderschrift van de foto. De actrice zelf gaf meteen het goede voorbeeld. ‘Ik ben een volwassene met verantwoordelijkheidszin die graag uit de kleren gaat’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Haar post kreeg ondertussen al meer dan 253.000 likes. Daarnaast volgen ook veel celebs haar voorbeeld. Orlando Bloom reageerde met ‘Jij bent geniaal! Ik ben gek op mijn oprecht en soms iets te gevoelig hart’. Ook het creatieve brein achter de serie ‘Pretty Little Liars’ I. Marlene King draagt haar steentje bij. ‘Ik ben trots dat ik mijn kinderen gesteund heb om uit te zoeken wie ze zelf zijn.’

Een mooi initiatief van Dunham, maar het wordt nog mooier als je weet dat ze per reactie een dollar doneert aan het goede doel. ‘Voor elke reactie die ik in de komende week krijg, doneer ik een dollar aan @FriendlyHouseLa,  een organisatie die vrouwen helpt die herstellende zijn van een drugs- of alcoholverslaving.

Lees ook: