Home celebs Kate Middleton was niet in het zwart gekleed op de BAFTAs, dit...

Kate Middleton was niet in het zwart gekleed op de BAFTAs, dit is waarom

De aanwezigen werden opgeroepen om zwart te dragen als steunbetuiging aan Time’s Up.

© Photo News

Zondagnacht vonden de British Academy of Film and Television Arts Awards (in het kort de BAFTAs) plaats in de Royal Albert Hall in Londen. Net als tijdens de Golden Globes in januari werd iedereen opgeroepen om zwart te dragen als steunbetuiging aan Time’s Up. Ook Kate Middleton was van de partij, maar lapte de dresscode aan haar laars. Dat sprong bij veel mensen in het verkeerde keelgat.

De BAFTAs kan je vergelijken met de Britse versie van de Oscars. Dit jaar droegen veel bekende gezichten zwart, onder wie Angelina Jolie en Jennifer Lawrence, om Time’s Up te steunen. Het initiatief komt op voor vrouwenrechten en zamelt geld in om de legale kosten te dekken van wie stappen wenst te ondernemen om seksueel misbruik of intimidatie aan te klagen.

Ook prins William en Kate Middleton verschenen voor het tweede jaar op rij op de rode loper van de prestigieuze awardshow. Zoals gewoonlijk waren alle ogen op het paar gericht, en hoewel we altijd nieuwsgierig zijn naar de outfitkeuzes van de Duchess of Cambridge, kreeg haar look ditmaal bijzondere aandacht.

Kate Middleton niet in het zwart

Hoewel Kate Middleton vorig jaar een zwarte jurk van Alexander McQueen droeg, was ze deze keer niet in het zwart gehuld. Ze koos voor een donkergroene avondjurk van de Britse ontwerpster Jenny Packham en droeg bijpassende juwelen bezet met smaragd, een zwarte clutch en Pradapumps.

Wat betekent haar outfitkeuze? Wil ze dan niet opkomen voor vrouwenrechten?

Als lid van de Britse koninklijke familie moet Kate Middleton strikt het protocol volgen dat haar belet om een politiek standpunt in te nemen (de royals mogen immers niet stemmen). Verder mag ze zich ook niet uitspreken over actuele thema’s, zoals in dit geval de Time’s Up-beweging. Al is het initiatief niet meteen gelinkt aan een politieke partij, ligt het gespreksonderwerp te gevoelig. Het is dan ook ongebruikelijk voor het koningshuis om zich in dergelijke publieke discussies te mengen.

Verdeeldheid op Twitter

Royal protocol terzijde zaaide Middletons outfitkeuze toch verdeeldheid op Twitter. Sommigen begrijpen de regels waar ze aan vasthangt als lid van het koningshuis, anderen vinden dat het toch beter was geweest om enkele uren zwart te dragen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hoewel Kate Middleton niet meedeed met de ‘all black’ dresscode van de Time’s Up-beweging, had haar jurk een zwarte band net boven haar zwangere buikje (ze is inmiddels zeven maanden zwanger van haar derde kindje). Is dit een subtiele hint dat ze de beweging steunt?

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.