Home celebs Julie Van den Steen neemt in tranen afscheid van MNM: ‘Dit is...

Julie Van den Steen neemt in tranen afscheid van MNM: ‘Dit is de laatste keer dat je mij hier hoort’

'Peter, je bent en blijft mijn mediapapa', snotterde Julie zonet op MNM.

Julie Van den Steen
© VRT

Julie Van den Steen (26) kondigde zonet in de Ochtendshow op MNM aan dat ze stopt met radio. Ze was vijf jaar lang de sidekick van Peter Van de Veire.

Aan het begin van de laatste Grote Peter Van de Veire Ochtendshow van dit seizoen vertelden Peter en Julie aan hun trouwe luisteraars dat ze om 7u45 groot nieuws zouden verkondigden. Fans van Julie voelden de bui al hangen nadat ze dinsdagavond op Instagram een foto van het Ochtendshow-team deelde en toegaf zenuwachtig te zijn voor een grote aankondiging.

Zonet bleek dat Julie na bijna vijf jaar stopt met de Peter Van de Veire Ochtendshow. ‘Dit is de laatste keer dat ik te horen zal zijn als dj op MNM’, vertelde ze in tranen.  Van den Steen zegt eerst te willen rusten en zich daarna te zullen storten op nieuwe uitdagingen. Huilend bedankte ze haar ‘mediapapa’ Peter Van de Veire om haar te tonen dat ze het wel kon wanneer ze aan zichzelf twijfelde en om haar altijd te doen lachen. ‘Ik zie jullie allemaal zo graag en zal jullie zo hard missen’, zegt ze als afscheid aan de luisteraar.

View this post on Instagram

Breder lachen kon niet. @mnmbe

A post shared by Julie Van den Steen (@julievandensteen) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Peter blijft

Fans die vreesden  dat de grote Peter Van de Veire het vertrek van Julie zou zien als een signaal om zelf te gaan, mogen opgelucht ademhalen. ‘Deze Ochtendshow gaat na de zomer gewoon door’, verzekert Van de Veire de luisteraar. Vermoedelijk gaat hij op zoek naar een nieuwe sidekick.

Van de Veire was een dikke 10 jaar geleden de allereerste stem die te horen was op MNM. Sinds 2010 neemt hij de ochtend voor zich, eerst samen met Eva Daeleman. Twee jaar later stond Nasrien Cnops aan zijn zijde, tot Julie Van den Steen in 2014 als jonge studente radio mocht maken op MNM en enkele maanden later al naast Van de Veire mocht gaan staan. De twee vormden sindsdien een erg geliefd duo. Eind vorig jaar werd hun programma door de lezers van Humo nog verkozen tot beste radioprogramma.

Lees ook: