Home celebs James Cooke en ‘Thuis’-actrice Leah Thys springen uit een vliegtuig

James Cooke en ‘Thuis’-actrice Leah Thys springen uit een vliegtuig

'Ik was zo mottig als iets. Ik heb niet moeten overgeven, maar wel bijna.'

VIER

De grote droom van Leah Thys, Marianneke uit de populaire Eén-serie ‘Thuis’, was om een parachutesprong te maken. Gert Verhulst wilde haar wens doen uitkomen in ‘Gert Late Night’, op voorwaarde dat James Cooke ook uit een vliegtuig zou springen.

Leah Thys is 72 jaar, maar dat houdt haar niet tegen om nog zotte dingen te doen, zoals uit een vliegtuig springen. Vroeger gaf ze aan het Conservatorium les aan James Cooke, voor wie ze nog steeds een grote boon heeft, en daarom besloot Gert in de talkshow dat James met haar mee zou springen.

Moed

James zag dat eerlijk gezegd niet zo goed zitten. Maar speciaal voor Leah raapte hij al zijn moed bij elkaar en trokken ze naar het skydiveterrein in het Antwerpse Hoevenen. Hun instructeur jaagde James nog even flink de stuipen op het lijf door te zeggen dat zijn begeleider die dag ook voor de eerste keer uit een vliegtuig zou springen.

Bang

Vlak voor de sprong belde James – duidelijk met een gigantisch ei in zijn broek – naar zijn vriend om te zeggen dat hij van hem houdt. ‘Als er iets gebeurt, zeg dan tegen Noah, Basil en mama dat ik ze graag heb gezien’, aldus een bange James. ‘Oh my god, liefje, ik ben zo bang!’

Frieten

Leah had het er minder moeilijk mee. Toen James haar vroeg of ze de angst ook in haar buik voelde, antwoordde ze: ‘Ik voel vooral die frieten van gisterenavond.’ Haar enige angst was dat ze haar schoenen zou verliezen in de duikvlucht naar beneden. Na een korte briefing over de juiste houding en wat er allemaal zou gebeuren, was het dan eindelijk zover.

Geschreeuw

Een klein sportvliegtuigje bracht hen naar de juiste hoogte en James sprong als eerste. ‘Gert Verhulst, ik haat u’ was het enige wat hij kon uitbrengen in de lucht, naast het nodige gekreun en geschreeuw. Leah genoot meer van de vrije val; met een grote glimlach op haar gezicht zwaaide de actrice zelfs even naar de camera.

Mottig

Eenmaal terug op de grond was James’ eerste bezorgdheid of alles in orde was met Leah. Zij genoot van de sprong, al was ze zo mottig als een krab. ‘Ik heb niet moeten overgeven, maar wel bijna’, aldus Leah. ‘Dit is het zotste wat ik in mijn hele leven al gedaan heb’, besluit James.


Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.