Home celebs Erik Goossens reageert op onthulling van zijn overspel: ‘Ik steun Bieke’

Erik Goossens reageert op onthulling van zijn overspel: ‘Ik steun Bieke’

'We waren altijd dat sterke BV-koppel. Wel, ook die koppels hebben hun diepe dalen. We wilden niet dat perfecte verhaaltje in stand houden.'

© Jan De Meuleneir/Photo News

De reputatie van acteur en zanger Erik Goossens kreeg gisteren een deuk… door zijn eigen vrouw Bieke Ilegems. Bieke vertelde voor het eerst openlijk over Eriks ontrouw naar aanleiding van haar eerste boek.

‘De Zoektocht van een Ouder Meisje naar Eeuwige Schoonheid en Geluk’, zo heet het eerste boek van de Vlaamse actrice en presentatrice Bieke Ilegems. In het boek onthult Bieke iets wat velen nog niet wisten. Haar man Erik Goossens heeft haar drie jaar geleden meermaals bedrogen. En daar kwam ze gisteren openlijk voor uit.

Voorstelling boek

Maar wie dacht dat Erik in een hoekje ging zitten kniezen, heeft het mis. Hij presenteerde zelfs mee de boekvoorstelling van zijn vrouw, ook al wordt in dat boek blootgelegd dat hij haar drie jaar geleden twee keer bedroog. Erik ging ook mee op de foto met Bieke en babbelde met de gasten.

We hebben dit samen beslist. En ik steun Bieke, omdat dit enorm belangrijk voor haar is.

Erik praat in Het Nieuwsblad openlijk over Biekes beslissing om zijn scheve schaatsen openbaar te maken: ‘We hebben een moeilijke periode achter de rug, dat klopt. Natuurlijk is het niet evident om hier te staan. Maar ik heb Bieke daar volledige vrijheid in gegeven, ook in wat ze schreef. Ze heeft er lang over ­getwijfeld om dit naar buiten te brengen, we hebben dat ook ­samen besproken. Maar het is haar keuze, en het is heel belangrijk voor haar. Ik steun haar daar volledig in. Het is vooral een opluchting voor haar. Uiteindelijk kenden al zoveel mensen dit verhaal, en merkten we dat er achter onze rug werd gesproken. Toch bleef het taboe. Bieke wou het taboe doorbreken en zeggen: “Voilà, nu weet iedereen het”.

Sterk BV-koppel

Verder vond Erik het het eerlijkst om zijn overspel aan het licht te brengen: ‘We waren altijd dat sterke BV-koppel. Wel, ook die koppels hebben hun diepe dalen. We wilden niet dat perfecte verhaaltje in stand houden. Het is eerlijker om dit verhaal te vertellen. Dat maakt ons misschien net een sterk koppel. We vonden het tijd om daarmee naar buiten te komen en zeggen: “Kijk, we staan er weer. De crisis is achter de rug”.’

Masker

Bieke presenteerde tijdens hun zware relatiecrisis ‘Vind je lief’. Het was lang nodig om een masker op te zetten, maar dat wil ze niet meer, vertelt Bieke in Het Nieuwsblad: ‘Dit boek gaat over geluk. Ik kon het niet schrijven zonder ook de liefde te behandelen. Ik wil dat masker afzetten, tonen dat perfectie niemand gelukkig maakt.

Wij wensen Bieke en Erik alle geluk van de wereld toe. ‘De Zoektocht van een Ouder Meisje naar Eeuwige Schoonheid en Geluk’ is voor € 29,99 te verkrijgen in de boekhandel.

Bieke en Erik in 2014 tijdens ‘Dansdate’ © Daniel Geeraerts/Photo News

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.