Home celebs De oplossing voor je winterse hoestbui? Chocolade!

De oplossing voor je winterse hoestbui? Chocolade!

Ongeveer toch...

Corbis
Heb jij ook last van hatelijke hoestbuien? Tja, de winter is hier, en die zal er niet vriendelijker op worden. Je kan proberen om regelmatig thee te drinken of aan de slag gaan met hoestsiroop (bah!). Toch bestaat er een véél betere oplossing. Volgens de wetenschap is chocolade namelijk de ideale remedie tegen je nare hoest.

Volgens professor Alyn Morice is chocolade – of beter: cacao – heel effectief om het geïrriteerde gevoel in je keel te kalmeren. Helaas gaat het hier niet over dat laatste stukje Toblerone dat je al sinds Kerstmis aan het opsparen bent.
 

We hebben het namelijk om een medicijn dat cacao bevat, want daarin zit theobromine. Die zorgt ervoor dat je minder moet hoesten. Het zou beter werken dan codeïne, wat we normaal gezien terugvinden in hoestmedicijnen. Door de cacao wordt het medicijn ook plakkerig. Zo vormt er zich een dun laagje dat je keel beschermt wanneer je toch moet hoesten. Daarom is ook honing goed tegen een hoestbui.
 

Het mag dan niet om pure chocolade gaan, maar het is nog altijd beter dan een eetlepel bittere hoestsiroop te moeten inslikken. Wel geeft professor Morice toe dat langzaam op een stukje chocolade zuigen voor wat verlossing kan zorgen. Het proberen waard, denken wij dan!

Ook hier werd uitvoerig onderzoek naar gedaan:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.