Home celebs Blake Lively krijgt bakken kritiek op Instagramfoto

Blake Lively krijgt bakken kritiek op Instagramfoto

Wat vinden jullie?

Reporters
Blake Lively is momenteel aanwezig op het Cannes Film Festival en draagt de ene prachtige jurk na de andere. Zo droeg de actrice een prachtig, goudkleurig exemplaar met glitters. Net zoals ons maken ook celebs al eens een Instagramfoto wanneer hun outfit on point is. Al kon het internet hier niet zo om lachen.

De kritiek die Blake krijgt, heeft niets te maken met haar jurk, maar met het onderschrift dat de actrice bij haar foto plaatste. Zo zie je onder het beeld ‘L.A. face with an Oakland booty’ staan. Veel Instagramgebruikers en verschillende websites noemen de comment racistisch.
 

Oakland is een stad in Californië waar een groot deel van de bevolking Afro-Amerikaans is en over minder middelen beschikt. In haar onderschrift zegt ze eigenlijk dat ze het gezicht van een blanke vrouw heeft, maar de rondingen van iemand met een donkere huidskleur.
 

Het onderschrift is eigenlijk afkomstig uit het nummer ‘Baby Got Back’ van Sir Mix-a-Lot, maar het heeft bij veel vrouwen toch een gevoelige snaar geraakt. Gezien de status van Blake Lively kwam het heel ongepast over bij deze doelgroep en vonden ze dat de actrice de lyric niet mocht gebruiken.

Niet zo’n slimme zet van de blondine, maar wij zijn ervan overtuigd dat het niet verkeerd bedoeld was. Blake Lively staat bekend als een stijlvolle actrice en dan hebben we het niet alleen over haar kleerkast. Zelf heeft ze nog niet gereageerd, maar overal blijven er gemene tweets opduiken:
 

Wil je nog meer lezen over Blake Lively:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.