Home celebs Beyoncé schenkt 100.000 dollar voor beurzen aan zwarte universiteiten

Beyoncé schenkt 100.000 dollar voor beurzen aan zwarte universiteiten

'Het is een viering van de invloed van de Afro-Amerikaanse cultuur.'

Foto: PhotoNews

Dat Queen B al een speciaal plekje in ons hart had, is geen geheim. Maar nu kregen we nóg meer sympathie voor de zangeres. Ze schenkt namelijk 100.000 dollar aan zwarte universiteiten in Amerika.

Beyoncés optreden op Coachella was er eentje om u tegen te zeggen. Niet alleen zorgde ze voor een minireünie van Destiny’s Child en veranderde ze tijdens de kledingwissels zelfs van nagellak, ze kondigde ook aan dat haar stichting BeyGOOD dit jaar de Homecoming Scholars Awards uitreikt aan vier universiteiten met een Afro-Amerikaanse identiteit.

#BeyGOOD

Beyoncé wil met haar stichting BeyGOOD haar fans oproepen zich in te zetten voor hun eigen gemeenschap en voor goede doelen die ze een warm hart toedragen. ‘Elk van ons kan het verschil maken door terug te geven’, stond op haar website.

Met behulp van BeyGOOD organiseerde de artieste onder andere de Homecoming Scholars Awards. Met die prijzen probeert ze Amerikaanse scholieren die het moeilijk hebben, een hart onder de riem te steken. Vorig jaar schonk ze de award aan ‘jonge vrouwen die dapper, creatief en zelfbewust zijn en die niet bang zijn om buiten de gebaande paden te treden’. Dit jaar maken ook jongens kans op die beurs.

Homecoming Scholar Awards

Homecoming is een Amerikaanse traditie waarbij oud-studenten terugkeren naar hun universiteit, en dan worden er sportwedstrijden en feestelijke activiteiten georganiseerd. Beyoncé haalde daar niet alleen inspiratie voor de naam van haar stichting uit, maar ook voor haar performance op Coachella.

Beyoncés stichting BeyGOOD schreef: ‘De show, met een hommage aan onderwijs, was een viering van de homecoming weekend-ervaring. De energieke productie zette kunst en cultuur in de spotlights, en dat in een mix van oud en modern.’

Eerste vrouwelijke zwarte headliner

Om Homecoming Scholar Awards-beurzen te kunnen financieren, schonk de Formation-zangeres 100.000 dollar (zo’n 80.700 euro). Dat geld zal worden verdeeld onder de Xavier University of Louisiana, de Wilberforce Universitiy in Ohio, de Tuskegee University in Alabama en de Bethune-Cookman University in Florida. Elke universiteit krijgt 25.000 dollar (20.100 euro) om een leerling die het moeilijk heeft, aan een studiebeurs te helpen.

NBC News omschreef haar schenking als een viering van de invloed van de Afro-Amerikaanse cultuur. Variety noemde haar show een muzikale, visuele en fysieke triomf. Niet alleen omdat Queen B met meer dan 150 performers op het podium stond, maar ook omdat ze de eerste vrouwelijke zwarte headliner was op Coachella. You go, Queen B!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.