Home Body & Mind Zo verknallen cheat days je dieet

Zo verknallen cheat days je dieet

Helaas, pindakaas!

Giphy
Doorbreek jij je dieet soms met een vreetdag zonder grenzen (also known as cheat day)? Foei, foei, foei! Zulke dagen smaken ál-tijd naar meer. Beter matig genieten dan schrokken als een varken, zo blijkt. Oink!

De logica achter een cheat day lijkt voor de hand te liggen. Je doorzettingsvermogen en de wilskracht die je doorheen de week volledig opgebruikt hebt, worden weer opgeladen dankzij een dagje pizza's, hamburgers en chocolade smullen. Geloven we dat? Better not.

Cheat

Het woord an sich verklapt al een deel van het probleem. Een cheat day is een dag waarop je zonder schroom valsspeelt. Je bedriegt als het ware je dieet, maar ook jezelf. Het is helemaal niet nodig om de treats waar je normaal zo van geniet, volledig te schrappen uit je dieet. Op die manier ga je zo obsessief naar zoetigheden verlangen, dat op je cheat day de bom der vraatzucht ontploft (lees: jij, vretend, smakkend, slurpend en hangend in de zetel). Eentje is geentje, uiteraard.

koek

© Giphy

De oplossing?

Goede raad van tante Flair: geniet met mate. Vele fitte dames hanteren de 80/20 rule waarbij ze 80% gezond eten en 20% minder gezond eten. Deze regel zou zorgen voor een gezonde balans in je dieet. Dit wil niet zeggen dat je een dag op vijf ongezond mag eten. Gigantische porties naar binnen werken is nooit een strak plan.

ron

© Giphy

Zo kom je gezond aan.

Deze Vlaamse Instagramqueens helpen alvast een handje.