Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Good luck!

10 tips om gezond aan te komen

Elke keer je op de weegschaal gaat staan, slaak je een diepe zucht. Weer niet aangekomen... Voor veel mensen lijkt het de omgekeerde wereld, maar voor jou het is de harde realiteit. Om je een handje te helpen, geven we je tien handige tips.

1.     Wissel water af met frisdrank

Het is belangrijk om voldoende water te drinken. Toch kan je, als je wil bijkomen, je glas water al eens inruilen voor een blikje cola. Wil je toch een gezond alternatief? Drink dan af en toe een glaasje versgeperst fruitsap.
 

2.     Begin met krachttraining

Sporten is goed voor je lichaam, maar als je wil bijkomen, dan doe je beter geen cardio. Je kiest beter voor een reeks oefeningen waar gewichtjes aan te pas komen. Zo creëer je meer spieren en geef je wat extra vorm aan je lichaam. Spieren wegen bovendien ook meer dan vet.
 

3.     Eet meer proteïnen

Een goede aanvulling op je krachttraining is meer proteïnen eten. Het zal je helpen om je spieren sneller op te bouwen. Voeg dus zeker de volgende producten toe aan je boodschappenlijstje:

  • Melk
  • Eieren
  • Kaas
  • Yoghurt
     

4.     Drink meer zuivel

Melk stond al op je boodschappenlijstje, maar nu moet je er nog van drinken. Je kan een glaasje drinken bij het ontbijt, maar je kan het bijvoorbeeld ook verwerken in een milkshake of smoothie.
 

5.     Eet drie maaltijden per dag

Zorg dat je zeker drie maaltijden per dag eet. Vul die ook aan met gezonde tussendoortjes. Veel mensen slaan het ontbijt over, maar als je wil vermageren, is uitgebreid ontbijten echt een must. Zo krijg je minder snel een hongergevoel en zal je lichaam van ’s ochtends vroeg calorieën verbranden.
 

6.     Eet meer zetmeelrijke groenten

Groenten als selder en komkommer bevatten veel water. Zo heb je de indruk dat je sneller voldaan bent. Kies dus voor zetmeelrijke groenten, bijvoorbeeld wortelen en aardappelen.
 

7.     Kies het juiste fruit

Ook bepaalde soorten fruit, zoals watermeloen, bevatten veel water. Ook hier kies je beter voor een banaan of zelfs voor gedroogd fruit.
 

8.     Eet veel aardappelen

Aardappelen zijn een goede keuze als je wil aankomen. Zeker als je ’s avonds warm eet, is het een goed idee. Zo krijgt je lichaam de kans niet meer om de extra calorieën te verbranden. Je kan ook verschillende variaties proberen. Wissel bijvoorbeeld eens af met zoete aardappelen.
 

9.     Ga vaker op restaurant

Niet zo goed voor je portemonnee, maar het is wel een goed idee als je het getal op de weegschaal wil zien stijgen. De gerechten van een restaurant bevatten vaak meer calorieën dan degene die je thuis zelf maakt. Bovendien zijn de porties vaak groter. Op zoek naar een leuk plekje? Dit zijn de favoriete resto's van de redactie.
 

10.  Drink eens een smoothie

Een smoothie kan helpen als je gewicht wil winnen. Je moet alleen de juiste ingrediënten gebruiken. Bananen, bessen en ananas zijn een goede keuze. Gebruik ook zeker volle yoghurt in plaats van de magere variant. Wil je echt snel aankomen, dan kan je nog extra proteïnepoeder toevoegen.

Nog meer tips:

Gezond bijkomen? Dat doe je zo!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '