Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Thinkstock

Wij helpen je op weg

Gezond bijkomen? Dat doe je zo

Je kan eten wat je wil zonder maar een gram bij te komen? Je vriendinnen zijn vast ontzettend jaloers (en wij stiekem ook). Toch vind je het zelf vaak niet zo leuk en wil je het getal op de weegschaal net zien stijgen. Wij helpen je alvast op weg met deze tips and tricks.

Stap 1: zorg dat je voldoende eet

Het is belangrijk om minstens drie volledige maaltijden per dag te eten. Als aanvulling kan je ook nog twee à drie snacks nemen tussen je maaltijden door. Let er wel op dat je tussendoortjes ook gezond zijn. Het is niet de bedoeling dat je meteen een multipack Snickers koopt. Kies eerder voor bijvoorbeeld een banaan, noten of gedroogd fruit. Toch is het dik oké om af en toe eens te zondigen. Probeer dit heerlijk recept voor een luiewijvencake eens.

 

Stap 2: let op wat je eet

Het is niet omdat je wil bijkomen dat je ook ongezond moet eten. In tegendeel! Kies ’s ochtends niet voor cornflakes of een boterham met choco, maar probeer eens een eitje als ontbijt. Dit spiegelei tovert meteen een lach op je gezicht. Drink versgeperst fruitsap of maak een lekkere smoothie. Probeer ook om een iets grotere portie te eten dan je normaal gewend bent en kies voor voedingsmiddelen die meer calorieën bevatten. Ook door meer proteïnen en vezelrijke voeding te eten, zal je gewicht gestaag toenemen.

 

Stap 3: voeg deze producten toe aan je winkelkarretje

  • Complexe koolhydraten zoals bruine rijst, volkorenpasta en meergranenbrood.
  • Zetmeelrijke groenten zoals aardappelen, erwten, pompoen en zoete aardappelen.
  • Healthy tussendoortjes zoals bananen, gedroogd fruit en dadels.
  • Gezonde vetten. Deze vind je bijvoorbeeld in avocado, zaden en nootjes. Probeer bijvoobeeld zelf eens guacamole te maken. Hier vind je drie originele recepten.

 

Stap 4: ook wat je drinkt, is belangrijk

Drink geen water vlak voor je maaltijd. Ook als je gedaan hebt met eten, wacht je beter nog tien minuten voor je opnieuw naar je waterfles grijpt. Bovendien heeft wat je drinkt ook een invloed op je gewicht. Je hoeft echt geen cola te drinken om extra calorieën binnen te krijgen. Een gezond alternatief is bijvoorbeeld melk, vers fruitsap of een shake. Maak je een smoothie? Gebruik dan volle yoghurt in de plaats van magere.

 

Stap 5: op de juiste manier sporten kan ook helpen

Het is niet omdat je wil bijkomen dat je plots een couchpotato moet worden. Concentreer je vooral op krachttraining. Cardio heb je in jouw situatie niet nodig. Krachttraining zal je helpen om de extra calorieën die je binnenkrijgt, om te zetten in spieren. Spieren wegen meer dan vet, dus je zal op termijn het getal op de weegschaal zien stijgen. Let er ook op dat de gewichtjes die je gebruikt zwaar genoeg zijn en herhaal de oefeningen ook een paar keer. Belangrijk is wel dat je achteraf goed stretcht. Je wil natuurlijk je spieren niet overbelasten.

 

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '