Home Body & Mind Vernieuwend: het chicken nugget-dieet

Vernieuwend: het chicken nugget-dieet

Te gek voor woorden.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit en ook de gekke mensen blijven duchtig het straatbeeld bezetten. Bewijs daarvan is het bestaan van het chicken nugget-dieet. Waar gaat de wereld in 's hemelsnaam naartoe?

Naar McDonald's en Quick als we klakkeloos aan het chicket nugget-diëten gaan. Het dieet werd in het leven geroepen door een tweet die de oproep tot een 'gezonde' levensstijl op een pakje chicken nuggets onder de loep nam. Op de verpakking was te lezen dat je best om de vier à vijf uur een kleine maaltijd eet. En als kleine maaltijd opperde men… een portie chicken nuggets. Bizar.

Aangezien men op Twitter al gauw van een mug een gigantische olifant maakt, is het chicken nugget-dieet ondertussen a thing geworden. Ook voedingsdeskundigen lieten hun licht schijnen over het dieet en concludeerden dat als een persoon acht uur per nacht slaapt, hij vier tot vijf chicken nugget-maaltijden per dag zou verorberen. Dat zou betekenen dat hij slechts ± 700 kcal per dag zou consumeren. Dat is amper de helft van wat een volwassen vrouw per dag zou moeten eten. Puur op basis van de calorieën, zouden we bijna geloven dat het dieet nog niet zo'n slecht idee is.

Gelukkig kennen we meer van voeding dan dat en weten we dat 700 kcal per dag niet vol te houden en zelfs bijzonder ongezond is. Een dieet dat uitsluitend bestaat uit chicken nuggets, voorziet je lichaam onmogelijk van de nodige voedingsstoffen. Bovendien zorgt het voor een overdosis aan zout en verzadigde vetten. Dromen van het chicken nugget-dieet mag, het ook effectief volgen doe je best niet.

Zo veel calorieën verbrand je als je naar je favoriete serie kijkt. Zo raak je je buikvet kwijt en deze Instagramaccount laat je zien hoeveel suiker je eet.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.