Home Body & Mind Vermageren verandert je leven. Of niet?

Vermageren verandert je leven. Of niet?

Body

Ondanks al haar pogingen om gewicht te verliezen, woog redactrice Kelly op haar 25ste 130 kilo. In de zomer van 2006 liet ze haar maag verkleinen, waardoor ze spectaculair vermagerde. En terwijl ze aan haar nieuwe lichaam wende, ontdekte ze ook nieuwe dingen over het leven…

Kelly: “Nogal wat mensen vinden het schandalig dat je in jezelf laat snijden om je kilo’s kwijt te raken. Je moet gewoon minder eten, zeggen ze dan. Geloof me, dat heb ik zowat de helft van mijn leven met de moed der wanhoop geprobeerd.

Maar toen ik besefte dat het hopeloos was, heb ik hulp gezocht. Daar schaam ik me niet voor. Integendeel. Ervoor kiezen om je hele spijsverteringsstelsel te laten ombouwen is geen makkelijke stap voor een meisje van 25, en zéker geen gemakkelijkheidsoplossing. Ik ondervind er nog elke dag de gevolgen van. Soms word ik misselijk van vet eten, bijvoorbeeld, en aanschuiven aan een uitgebreid ontbijtbuffet is er niet meer bij, omdat mijn maag erg snel vol zit. Door een complicatie lag ik afgelopen jaar ook al twee keer vijf dagen in het ziekenhuis. Maar ondanks alles ben ik de dokters nog elke dag dankbaar omdat ik een tweede kans heb gekregen.”
Kelly’s volledige verhaal “Vanbinnen blijf ik dat dikke meisje” , lees je deze week in Flair van 5 oktober.

In totaal verloor Kelly 54 kilo door een maagverkleining.  Je kan hier je reacties en andere comments kwijt op haar verhaal.