Home Body & Mind Platte buik in 24 uur? Met dit voedingsschema lukt het wél!

Platte buik in 24 uur? Met dit voedingsschema lukt het wél!

Oef, net op tijd voor het bikiniseizoen.

Corbis
Natuurlijk kan je ‘s nachts (helaas) geen sixpack kweken, maar wat je wel kan doen, is je opgeblazen gevoel verminderen. Het enige wat je moet doen, is strategisch eten. En daar heb je zelfs geen vijf verschillende superfoods voor nodig.

Ontbijt: havermout met bessen en twee lepeltjes pindakaas OF een hardgekookt ei met bessen
 

Havermout zit vol met vezels en bevat maar weinig toegevoegde suikers. Zo is het een goed alternatief voor ontbijtgranen en muesli. Pindakaas bevat dan weer gezonde vetten en zorgt ervoor dat je niet meteen weer honger hebt. Ook bessen bevatten veel vezels en water.

Snack: ongezouten noten en een mandarijn OF selder met pindakaasdip
 

Beide opties voorzien je van vezels, proteïnen, gezonde vetten en water. Zo krijg je wel een voldaan gevoel, maar ziet je buik er niet opgeblazen uit.
 

Lunch: een salade met komkommer, kerstomaten, wortelen, een halve avocado en een hardgekookt ei
 

Een goede combinatie van proteïnen, gezonde vetten en verschillende groenten. De groenten zorgen ook hier voor een voldaan gevoel. Kies wel voor een lightdressing. Eventueel kan je nog wat citroen en zonnebloemzaadjes toevoegen als extra touch.
 

Diner: gegrilde zalm met geroosterde groenten of spinazie
 

Zalm is een vette maar gezonde vis. Zo heb je niet meteen weer honger en vlieg je niet meteen na je maaltijd richting snoepkast.

Lees ook: