Home Body & Mind ‘Ook al ga ik eraan dood, ik wil een kind’

‘Ook al ga ik eraan dood, ik wil een kind’

Hilde heeft een immuniteitsziekte

Hilde: “Ontdekken dat ik ziek was, was een enorm grote klap. Ik had al Crohn en had dat aanvaard. Maar ME, dat was van een heel andere orde: een chronische neuro-immuniteitsziekte waarvan ik nooit zou herstellen. Ik zag mijn toekomstplannen in duigen vallen.

Mijn kinderwens zou misschien wel nooit werkelijkheid worden, vreesde ik. Die angst heeft altijd in mij gezeten en kwam in alle hevigheid op toen bleek dat ik Crohn had. Soms was ik zo ziek dat ik niet eens in staat was om mijn eigen leven te leiden: hoe zou ik dan een kind kunnen opvoeden? Toen ik dan ook nog eens ME had, dacht ik: nu wordt het zeker niks meer.

Nu wacht ik al zo lang op kinderen en nu zal het niet meer lukken. Net omdat ik zo graag kinderen wil, omdat dat moedergevoel zo sterk is, voel ik die angst. Ik heb zo veel liefde te geven… Ik probeer dat van me af te zetten, die angst. Het enige wat ik kan doen, is leven op hoop. Hopen dat ik me volgende maand beter zal voelen dan deze maand, hopen dat ze binnenkort een medicijn vinden: een pilletje dat ik gewoon maar in hoef te nemen om me beter te voelen.”

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.