https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Body & Mind Goed nieuws voor de redheads onder ons!

Goed nieuws voor de redheads onder ons!

Forever young!

Sommige mensen zien er erg jong uit voor hun leeftijd terwijl bij anderen de jaartjes duidelijk merkbaar zijn. Roken, drinken en schade door de zon zijn hier vaak de grote boosdoeners. Toch is ook de wetenschap deels verantwoordelijk voor je jeugdige look, en dit is vooral bij redheads het geval.

Dat roken en alcohol verantwoordelijk zijn voor veroudering van de huid is natuurlijk geen geheim meer. Wat wel nieuw is, is dat roodharigen een gen met zich meedragen dat verantwoordelijk is voor hun jeugdige uiterlijk.
 

Een studie die werd uitgevoerd door de Erasmus University Medical Centre in Nederland en Unilever kwam met dit bewijs op de proppen. Zo kreeg een groepje met testpersonen meer dan 2.693 foto’s te zien van andere mensen. Vervolgens kregen ze de vraag om te raden wat hun leeftijd was.


The results are in

De resultaten werden op hun beurt vergeleken met hun echte leeftijd. Wanneer een persoon jonger werd ingeschat, werd er gekeken naar het DNA van deze persoon. Wat bleek nu? Een groot aantal van deze personen hebben het gen ‘MC1R’ in zich. Dit gen is verantwoordelijk voor de aanmaak van melantine, een stof die onze huid beschermt tegen onder andere UV-straling. Een gen dat op zijn beurt vaak sterk aanwezig is bij redheads.

Ook dit werd wetenschappelijk bewezen: