Home Body & Mind Foodstagrams verpesten je zin in eten

Foodstagrams verpesten je zin in eten

Kijk jij vaak naar foto's van eten op Instagram of Pinterest? Dan is de kans groot dat je nadien geen zin meer hebt in lekker eten. Een nieuwe studie aan de Brigham Young universiteit bewijst namelijk dat je na zo'n foto's aan 'zintuiglijke verveling' kan lijden.

232 deelnemers moesten naar foto's van eten kijken: de helft bekeek 60 foto's van zoetigheden als cake, truffels en chocolade, het andere deel bestudeerde foto's van zoute lekkernijen: pretzels, frietjes en chips. Toen ze na al dat giezen échte (zoute) nootjes onder ogen kregen, vroegen de onderzoekers hoe lekker de pinda's eruit zagen en of ze ook appetijtelijk waren als ze ze opaten.

Hadden ze zout voedsel bestudeerd? Dan hadden ze veel minder genoten van de pindanoten en hadden ze er sneller hun buik van vol dan de zoete groep. Met andere woorden: als je de hele tijd kijkt naar foto's van één bepaalde voedselgroep, dan heb je daar veel minder zin in.

Het effect van minder smaak en snellere verzadiging zou pas optreden na tientallen foto's. Drie gigantische taarten bekijken op Pinterest heeft dus geen hongerstillende invloed. En de laatste keer dat wij zestig foto's van eten bekeken, is, euh… Tja, nooit gebeurd. Maar het geeft ons wel een idee: zouden we dan minder trek krijgen in chocola als we onze hele muur volplakken met chocolade foto's? Het uittesten waard, lijkt ons!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.