Home Body & Mind Flair test uit: elke ochtend een yogasessie

Flair test uit: elke ochtend een yogasessie

Flair
Ik ben Eline, 24 jaar en absoluut geen fan van vroeg opstaan. Om nog maar te zwijgen van 's ochtends vroeg actief zijn. Maar omdat het internet en andere media het erover eens zijn dat ochtendyoga van mij wel eens een vat vol energie zou kunnen maken, rol ik deze week een beetje sneller uit m'n beddenbak om mij een halfuur lang in de meest gekke bochten te wringen. Vrijdag laat ik jullie weten of ik er helemaal zen, of gewoon een zombie van ben geworden.

Confession momentje: ik ben geen ochtendmens. Begrijp me niet verkeerd, het ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag en ik geniet enorm van een beetje alone time met mijn krant elke ochtend. Maar vooraleer mijn dagelijkse portie yoghurt met havermout binnen is, stel je mij best geen vervelende vragen – ja, ‘goed geslapen?’ valt onder die noemer – als je een vrolijk antwoord in volzinnen verwacht. De gedachte dat ik nog een halfuur vroeger zal moeten opstaan, maakt mij dan ook niet bepaald blij. Maar omdat het internet mij vertelt dat ik dat half uurtje slaap kan inwisselen voor een driedubbele portie energie, zet ik m’n wekker de komende vier dagen vol goede hoop op 6.10u (heel confronterend om het zo geschreven te zien staan, maar we gaan verder).

Ik ben geen volledige yoganitwit, maar de zevental keren dat ik mij in een strak broekje hees en met al m’n macht probeerde niet om te vallen in de zoveelste krijgerspositie, maakten van mij evenmin een pro. Laat ons zeggen dat ik niet langer verward opkijk wanneer er downward facing dog geroepen wordt, maar veel verder gaat het dan ook niet. Wat ik wél weet, is dat yoga veel, veel vermoeiender is dan het eruit ziet. En dat mijn evenwicht verschrikkelijk is, dat ook.

yoga

© Giphy

Maar bon, een ochtendsessie yoga zou je extra energie geven om de dag door te komen en een ontspannend effect hebben. Om de training van elke spier in je lichaam – hallo, strakke kont! – niet te vergeten. De pro’s overtreffen dus de contra’s (deze zijn: vroeger opstaan, vroeger opstaan én vroeger opstaan), dus een #flairtestuit is geboren. Omdat ik het fijn vind te denken dat ik niet de enige zielige ziel zal zijn die voor dag en dauw buitensporig staat te zweten, nodig ik jullie allen uit om mij – zij het in jouw eigen woonkamer – te vergezellen in deze queeste naar een mens sana in corpore sano.

Wat jullie ook beslissen (ik gok stiekem op dat half uurtje langer soezen, maar het is jullie vergeven), ik zal niet moederziel alleen zijn. Ik word namelijk vergezeld door Adriene, een zeer mindful vrouw die mij vanuit haar eigen living zal zeggen hoe te ademen, wanneer m’n ogen te sluiten en welke gekke positie aan te nemen. Wij gaan het fijn hebben samen, Adriene en ik. Ze zal me alleszins geen vervelende vragen stellen, zo vroeg in de ochtend.

Hier vind je alle #flairtestuit-artikels van de voorbije weken!