Home Body & Mind Eten maakt je gelukkig!

Eten maakt je gelukkig!

Top 9 Happy Food

Het lijkt misschien wat vreemd dat eten ons gelukkig maakt. Uiteindelijk is het nog steeds een noodzaak. Maar nu blijkt dat bepaalde voedingsmiddelen een effect hebben op onze stemming. Nóg interessanter: bepaalde voedingsmiddelen niet eten verhoogt de kans op een depressie.

Bananen

Het gebrek aan magnesium en stress zijn nauw verwant. Het is aangeraden voor mensen met een vermoeiende job veel voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan magnesium. Zoals bananen. Verhogen van magnesium vermindert angst en zorgt voor een betere slaap.
(Andere bronnen van magnesium zijn noten, peulvruchten, groenten en tarwekiemen.)

Walnoten
Braziliaanse walnoten zijn rijk aan selenium, dat is een antioxidant en daardoor belangrijk voor een goede stofwisseling.
(Andere bronnen van selenium zijn vis, zeevruchten, rundvlees en volkorenbrood.)

Sinaasappels
Twee glazen verse fruitsap zijn al voldoende om nervositeit en een slecht humeur te verminderen. Tekort aan vitamine C kan irritatie en droevigheid opwekken.

Chocolade
Heel wat vrouwen hunkeren naar chocolade. Chocolade (rijk aan carbohydrates) kan een troostende werking hebben. Aan de andere kant kan de caffeïne in de chocolade een stimulerend effect hebben. Niettemin, happy food dus 🙂

Kalkoen
Deze bron van proteïne, met een laag vetgehalte (!), is rijk aan tyrosine aminozuur. Hierdoor verhoogt je concentratie, motivatie en vergroot de weerstand tegen stress. (Andere opties zijn tonijn of kip.)  

Rood vlees
Kleine hoeveelheden van rood vlees kan een goede energiebron zijn. Onthouding van rood vlees kan leiden tot meer kwaad dan goed. 85 gram per dag is voldoende om je ijzeriname aanzienlijk te verhogen.  

Chili pepers
Capsaïcine (de stof die in de paprika zit) stimuleert het zenuwstelsel. Je krijgt een brandend gevoel en je hersenen gaan endorfines onderscheiden. Dit leidt tot een tijdelijke euforie (als je het tenminste aandurft!)  

Water
Lage hydratie komt vaker voor dan dat je denkt. Wanneer je lichaam een tekort aan water heeft vertragen je organen. Niet enkel water drinken wanneer je dorst hebt. 8 tot 10 glazen water per dag zou de norm moeten zijn.
Thee, koffie en frisdranken zijn geen goede vervangers voor water.  

Koffie
Een kop koffie ‘s morgens is een goede manier om de dag te starten. De hoeveelheid caffeïne er in 2 koppen koffie zit zijn goed voor het ruimen van de geest en een krachtiger gevoel te hebben. Let op! Meer als 2 koppen koffie per dag is te veel van het goede en kan irritaties en nervositeit veroorzaken.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.