Home Body & Mind Eet je cellulite weg

Eet je cellulite weg

Body

Zou het niet heerlijk zijn als je cellulite gewoon kon wegéten? Goed nieuws: wat je eet, heeft echt een directe invloed op je vel. De strijd tegen bobbelbillen begint dus al aan tafel. Smakelijk!

Regel 1: stop met diëten

Yes! Je leest het goed. Een te hoog gewicht werkt de vorming van cellulite in de hand, maar een wispelturig gewicht óók. Een crashdieet is zowat het slechtste wat je kan doen als je komaf wil maken met die bobbels op je billen. Je zal misschien een paar kilo's kwijtspelen, maar je huid zal er alleen maar hobbeliger uitzien.

"Ga je op dieet, dan gaan de vetcellen in het vetlaagje onder je huid verkleinen omdat ze vet verliezen", legt diëtiste Michelle Melaerts uit. "Begin je opnieuw normaal te eten, zal je lichaam net zo veel mogelijk vetten uit je voeding in die vetcellen opslaan, uit schrik voor een nieuwe 'hongersnood'.

Een deel van de cellen zal uitzetten en zo tegen de wand van je huid duwen, met de bekende 'putjes' als gevolg. Jojo-effecten brengen je vetcellen helemaal in de war: de ene keer krijgen ze vet genoeg, de andere keer wordt vet schaars en houden ze krampachtig elk beetje vet vast. Zo vergroot je alleen maar de kans op cellulite."
 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.