Home Body & Mind 5 dingen die je moet eten voor gezond haar én een gezonde...

5 dingen die je moet eten voor gezond haar én een gezonde huid

Heb jij tijdens de wintermaanden sneller last van broze nagels of een doffe huid?

gezond haar
© Getty

We gebruiken heel wat producten om ons gelaat en onze lokken te verzorgen, maar er is nog een factor die invloed heeft op de gezondheid van ons haar of onze nagels. Wat we eten, speelt ook een grote rol. Merk jij dat je haar er de laatste tijd dof uitziet of dat je last hebt van broze nagels? Voeg onderstaande items dan eens toe aan je winkelmandje als je boodschappen gaat doen.

Rode pepers

Ideaal om in de winter toe te voegen aan enkele recepten, want door de spicy touch krijg je het meteen een stuk warmer. Daarnaast bevat een rode peper een grote hoeveelheid vitamine C. Zelfs meer dan een appelsien! Vitamine C is van vitaal belang voor de gezondheid van je huid, haar en nagels. Verder is het een ingrediënt dat kan helpen tegen een droge huid.

Pistachenoten

Noten zoals bijvoorbeeld pistachenoten zijn voorzien van gezonde vetten. Pistachenoten zijn rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetten, wat bijdraagt aan de elasticiteit van je huid. Gezonde vetten zorgen er verder ook nog voor dat je minder last hebt van haaruitval.

Zonnebloempitten

Heb je last van haaruitval of verlies je de laatste tijd meer haar dan anders? Dan wil je een keertje zonnebloempitten op je boodschappenlijstje schrijven. Zonnebloempitten zitten namelijk tjokvol vitamine E, wat op zijn beurt weer goed is om haarverlies te voorkomen. Wedden dat je haar er na een tijdje gezonder uitziet én dikker aanvoelt?

Verder bevatten zonnebloempitten ook antioxidanten die helpen om je huid gezond te houden. Ze beschermen je huid tegen schade van de zon en de vitamine E zorgt er ook voor dat je gelaat er minder opgezwollen uitziet.

Komkommers

Ook hydratatie is enorm belangrijk voor onze nagels en ons haar. Wie last heeft van droge en broze nagels maakt meer kans om een nagelinfectie op te lopen. En wie regelmatig een hittetool op haar lokken gebruikt, moet extra hydrateren. Komkommers bestaan voor 96% uit water en zijn dan ook de ideale manier om je lichaam extra vocht te bezorgen.

Omdat komkommers zoveel water bevatten, hebben ze ook hun voordeel op de huid. Door de extra hydratatieboost heb je minder snel last van een droge huid en ziet je gelaat er lekker stralend uit. Bovendien zou het ook helpen om rimpels te voorkomen.

Eieren

Luteïne is een stof die we kunnen terugvinden in eieren en die verschillende voordelen heeft voor ons lichaam. Als antioxidant is luteïne goed voor je huid omdat het helpt om rimpels te voorkomen. Daarnaast heeft het ook zo zijn voordelen voor ons haar. Wie regelmatig eieren eet of andere voedingsmiddelen met deze stof in zou gezonder haar hebben.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.