Home Body & Mind Dit eten slanke vrouwen

Dit eten slanke vrouwen

En het is méér dan een blaadje sla

Er is natuurlijk die mythe dat slanke vrouwen gewoon een licht beendergestel en een snelwerkend metabolisme hebben. Maar word wakker: wij ontdekten hun – weliswaar eenvoudige – slankplan.

Wat slanke vrouwen eten, dat lees je in Flair. Maar onze slankexperte Katrien schotelt je alvast haar beste tips voor:

  • “Vrouwen die graag eten maar ook slank zijn, delen hetzelfde lot: ze sporten. Minimaal twee keer per week, al doe ik het zelf het liefst drie keer. En dat is niet anderhalf uur in de fitness hangen en vooral babbelen. Nee, ik heb het over drie kwartier lopen, twee uur fietsen (met de koersfiets) of mountainbiken, een uur squashen of boksen… Kortom: gaan.

  • Een gewone portie is genoeg. Niet meer, niet minder. Ik overeet mezelf zelden, alleen op een feestje of diner. Bij mij gaat dat onbewust, maar eigenlijk kan iedereen het. Leg jezelf een week lang die kleinere, gemiddelde portie op, en je maag zal nadien niet om meer vragen.
  • Trap niet in de valstrik van vrouwen die eeuwig op dieet zijn. Ik zie het zo vaak: tussendoor voortdurend ‘gezond’ snacken met yoghurtjes, noten, druiven, droge koekjes en meer van dat. Als je dat doet, rust je maag nooit en geraak je gewend aan die input. Ik hou me aan drie maaltijden en twee stukken fruit. De andere calorieën zijn voorbehouden om te genieten (‘zondigen’ klinkt zo negatief) van traktaties van collega’s, lekker eten op restaurant, chips voor televisie…
  • Als ik over de schreef gegaan ben, knijp ik met twee handen eens goed in mijn opgezwollen buik. De beste motivatie om meteen in m’n sportschoenen te springen en te gaan lopen…”

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.