Home Body & Mind Dikke vriendjes?!

Dikke vriendjes?!

Bezorgen je vrienden je extra kilo's?

Lap! Een etentje met vrienden of taart op een familiefeestje. Daar gaat je dieet! Met deze tips leer je deze hindernissen met een vingerknip te omzeilen.

Gewoon thuis op je eten letten is vaak al een opdracht op zich, laat staan dat je uit eten moet met collega’s of vrienden. Wat doe je dan?

Je vrienden bestellen meer dan jij.

Je bent in een restaurant en je weet dat de rekening gedeeld zal worden. Denk niet in termen van geld en hoeveelheden. Geniet gewoon van het gezelschap, denk aan je gezondheid en eet evenwichtig. Overeet je zeker niet en luister gewoon naar je lichaam.

Vrienden die graag drinken?

aperitieven
Blijven ze maar aperitieven terwijl jij de calorieën telt? Vraag gewoon een glas water of vers vruchtensap. Je hoeft heus niet mee te doen met de bende om plezier te maken. En tijdens het eten neem je gewoon één glaasje wijn en niemand maakt er zich druk over.

Vriendin met een dipje?

Je vriendin heeft nood aan troost en staat aan je deur met chocolade en lots of icecream. Wat nu? Neem het comfort food aan en leg ze weg. Trek je jas aan en ga met haar op wandel.

Snakt ze ineens naar frieten of pizza, overtuig haar dan van noodles of sushi. Geen succes? Laat haar dan eens zondigen en neem zelf gewoon een slaatje. Ze merkt het waarschijnlijk niet eens op, ze wil gewoon haar hart luchten bij jou.

Je vriendin wil de luch overslaan

Maar jij hebt reuzehonger! Een maaltijd overslaan is niet goed voor je lichaam. Als je honger hebt, moet je gewoon iets eten. Door een ritme in te passen van drie maal per dag eten, creëer je trouwens een veel evenwichtiger eetpatroon waardoor je gemakkelijk je lijntje kan behouden.

Steeds dessert bij etentjes?

dessert
Schrap heuse diners en kies voor een lichte lunch of een houd het op iets gaan drinken. Zo vermijd je de dessert momenten. En vergeet niet, af en toe eens heerlijk zondigen mag best en is zaaaalig!

Verleidingen

Een collega is jarig en trakteert met een overheerlijke chocoladetaart met een laagje chocoladeglazuur erover en van die chocoladeschilfers. 

Je kan toch niet gewoon neen zeggen? Wel, er is niets mis met beleefd neen zeggen. Kom voor jezelf op, dat wordt gewaardeerd.

Durf je echt niet? Gebruik dan een smoesje. Je maag is toch niet helemaal positivo vandaag of je hebt net iets te zwaar geluncht.

Je vrienden hebben gekookt

Ze hebben echt hun werk van het diner gemaakt. Je kan dat toch niet weigeren. Neem een normale portie en eet langzaam. Geniet werkelijk van elke hap. Sla een tweede portie af, maar vraag haar het recept en overlaad haar met complimentjes over haar kookkunsten.

 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.