Home Body & Mind Daarom mag je ‘s avonds niet meer snacken

Daarom mag je ‘s avonds niet meer snacken

Slecht nieuws voor de studenten onder ons

Corbis
Een zak chips opentrekken vlak voor je gaat slapen, is niet goed voor je lijn. Toch is laat snoepen niet alleen slecht voor je figuur, maar ook voor je geheugen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek. Geen goed nieuws en ook erg jammer voor studenten die zichzelf na een dagje lang studeren nog willen belonen met iets lekkers.

Het onderzoek werd uitgevoerd aan de universiteit van California en werd getest op muizen. De ene helft kreeg hun eten overdag, de andere helft wanneer ze normaal in dromenland zouden vertoeven. Het resultaat? De muizen die niet op hun normale tijdstip te eten kregen, deden het veel slechter wanneer hun geheugen getest werd. Dat was zowel op korte als op lange termijn het geval.
 

De zenuwen in je hersenen die verantwoordelijk zijn voor het geheugen werken minder goed als je gedurende de avond of zelfs ’s nachts nog iets eet. Bovendien sliepen de muizen ook slechter als ze laat op de avond nog iets aten en bracht dat ook heel hun ritme in de war.
 

Verder onderzoek is nodig

Wel werd de studie nog niet getest op mensen en moet er ook rekening worden gehouden  met de leeftijd van de testpersoon. Kinderen eten namelijk niet meer zo laat een snack als volwassenen. Wie na tien uur ’s avonds nog iets eet, stuurt een verkeerd signaal naar zijn/haar lichaam. Je slaapt minder goed en je geheugen werkt niet zoals normaal. Wat je eet, maakt dan weer niet uit. 

Ook dit werd wetenschappelijk bewezen:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.