Home Body & Mind Daarom heb je van die schattige sproetjes

Daarom heb je van die schattige sproetjes

Ze hebben blijkbaar echt een nut

Sproetjes zijn helemaal hot and happening op Instagram dezer dagen, en ook bekende make-upartiesten tekenen ze met plezier op het gezicht van hun modellen om ze een jeudige look te geven. Dus als je het geluk hebt dat je ze van nature hebt, ben je daar het best heel erg trots op.

Sproetjes heb je niet alleen maar als schoonheidskenmerk. Er is eigenlijk een best wel interessante reden waarom sommigen van ons ze hebben. Het YouTube-kanaal SciShow legt in een video uit waarom. Volgens hen worden sproeten geproduceerd door melanocyten, cellen die ervoor zorgen dat je op bepaalde plaatsen van de huid extra melanine aanmaakt. Geen zorgen: melanine is gewoon het eiwit dat voor je huidskleur, kleur van je ogen en je haarkleur zorgt. Dus als je meer melanine ontwikkelt, krijg je sproetjes. Wat ook meteen zou kunnen verklaren waarom we sproeten krijgen wanneer we even in de zon hebben gelegen.

Dat wil niet zeggen dat sproetjes een teken zijn dat je te lang in de zon gelegen hebt. Ze verdubbelen eigenlijk als een natuurlijke zonnecrème, en beschermen zo de huid tegen UV-stralen van de zon. Ga nu niet als een gek die factor 50 weggooien, want je hebt hem wel degelijk nog steeds nodig! Sproetjes komen en gaan, afhankelijk van hoeveel zon je gezien hebt. Daarom vervagen je sproetjes dus in de winter. Awesome!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.