Home Body & Mind BEWEZEN: intelligente mensen worden gelukkiger van alleen te zijn

BEWEZEN: intelligente mensen worden gelukkiger van alleen te zijn

Dit weekend toch maar eenzaam in de zetel liggen?

Word jij zielsgelukkig van thuis in je ukkie een filmpje te kijken of van een goed boek te lezen? En hoef je niet elk weekend te gaan dansen? Dat zou kunnen betekenen dat je intelligenter bent dan je medemens die houdt van overbevolkte plekken.

Intelligente mensen zouden gelukkiger worden van heel wat tijd alleen door te brengen dan van constant omringd te worden door anderen. Dat concludeerde The British Psychological Society nadat ze 15.000 Britten tussen de 18 en 28 jaar oud ondervroegen over hun woonsituatie, sociale interactie en geluk.

Uit het onderzoek bleek dat wie in een grote stad woont, doorgaans minder gelukkig is dan een plattelander. Verder zouden de 'gemiddelde mensen' die hun vrienden geregeld zien, gelukkiger zijn dan wie zijn vrienden minder vaak ziet. Maar de intelligentere mens, zou net ongelukkiger worden van te veel afspraakjes met zijn vrienden.

Als je binnenkort weer maar eens liever in je luie zetel ligt dan een avondje te gaan dansen, kan je dus gewoon tegen je vrienden zeggen dat je nu eenmaal een intelligent mens bent. Wat de definitie daarvan dan juist is, is nog maar de vraag.

Lees ook: