Home Body & Mind BEWEZEN: door deze verrassende gewoonte zou je sneller afvallen

BEWEZEN: door deze verrassende gewoonte zou je sneller afvallen

Vinden wij helemaal niet erg.

Shutterstock
Was het een van jouw goede voornemens om een paar kilootjes af te vallen, maar heb je nog niet echt veel vooruitgang geboekt? Dan gaan we jou heel blij maken, want recent onderzoek heeft uitgewezen dat twee keer ontbijten voor gewichtsverlies zou kunnen zorgen. Laat die croissantjes maar komen!

Kickstart your day

We wisten al dat een goede start van de dag erg belangrijk is. Een ontbijt met voldoende vezels, vitaminen, mineralen én gezonde vetten (oké, geen croissants dus), zou namelijk zorgen voor een langer verzadigd gevoel. Ook zou een stevig ontbijt bijdragen aan een kickstart van je dag. Maar Health.nl komt nu met een andere theorie, die vooral voor breakfast lovers erg leuk is.

Double pleasure

Uit een recent onderzoek van Yale University en de Universiteit van Connecticut komt namelijk naar voren dat twee keer per dag ontbijten heel goed voor je is. Voor het onderzoek werd het voedingspatroon van 600 studenten onder de loep genomen. En wat bleek? Studenten die twee keer een ontbijtje verorberden, kwamen minder kilo’s aan dan degenen die enkel in de ochtend een ontbijt aten. Spek met eitjes, iemand?

via GIPHY

Bron: Grazia

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.