Home Body & Mind AHA: dit zou hét ideale aantal stappen per dag zijn voor je...

AHA: dit zou hét ideale aantal stappen per dag zijn voor je gezondheid

Wandelen maar!

Pexels
Eerlijk is eerlijk: als het op bewegen aankomt, zijn wij soms níét vooruit te branden. Want hoewel we weten dat het goed voor ons is, zijn wij vaak liever lui dan moe. Gelukkig kan je door simpelweg te wandelen ook in shape blijven – als je je aan een bepaald aantal kan houden, tenminste.

Uit onderzoek blijkt dat je maar liefst 15000 (!) stappen per dag zou moeten zetten om het beste in jezelf naar boven te halen. Dat is niet niks natuurlijk, want dat aantal stappen staat gelijk aan zo'n drie uur wandelen. Hallokes!

Onderzoekers van de Universiteit van Warwick in Engeland besloten op basis van verschillende lichaamsmetingen dat 15000 hét ideale aantal stappen per dag zou zijn om je conditie op peil te houden. Daarnaast zou het er onder meer voor zorgen dat je metabolisme op volle toeren draait én dat het risico op hartziekten verkleint. Alleen maar goeds, dus.

Onze favoriete tip om aan je aantal stappen te komen? Shoppen, aja. Je zal vast al aan je mobiele stappenteller gemerkt hebt dat het aantal op een winkeldagje serieus omhoog schiet. Maar ook een lunchloopje met je meest sportieve collega's of een fikse wandeling met je favoriete pluizige viervoeter dragen hun fitste steentje bij.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.