Home Body & Mind AHA: dáárom zien mannen harder af van een liefdesbreuk dan vrouwen

AHA: dáárom zien mannen harder af van een liefdesbreuk dan vrouwen

#sorrynotsorry

Giphy
Er werd al heel wat geschreven over de gelijkenissen en verschillen tussen mannen en vrouwen. Maar nu blijkt dat mannen emotioneel helemaal anders omgaan met liefdesverdriet dan wij. Amerikaans filosoof Paul Hudson heeft daar een heel logische verklaring voor. 

Hokjesdenken vanaf dag één

Het verschil tussen de twee geslachten laat zich al vroeg in het leven merken. ‘Meisjes wordt geleerd om zich mooi te kleden, mee te leven met anderen en met poppen te spelen, terwijl jongens in bomen mogen klimmen en niet zozeer zorg hoeven te dragen voor zichzelf. Vanaf dag één steken we onze kinderen in hokjes, om dan te discussiëren over het feit dat ze zo verschillend zijn omwille van hun genen’, legt Amerikaans filosoof Paul Hudson uit.
 
Het kan voor een deel genetisch zijn, maar in dit geval ligt het toch eerder aan de opvoeding dan aan de natuur, denkt Hudson. 'Meisjes leren zichzelf onder controle te houden, terwijl jongens gewoon jongens mogen zijn.'
 

via GIPHY

Het leven is makkelijker voor mannen

Hoe je het ook draait of keert, het leven is makkelijker voor mannen. ‘Het lichaam van een vrouw vergt meer zorg en onderhoud dan dat van een man, en dan hebben we het zelfs nog niet over de verwachtingen en normen van onze maatschappij’, aldus de filosoof.
 
Daarbovenop komt het feit dat eens vrouwen volwassen zijn en aan hun carrière timmeren, ze zich realiseren dat vrouwen lange tijd thuis zijn gebleven om te koken en voor hun kinderen te zorgen en dat de maatschappij dat nog steeds van hen verwacht. 

Zelfs vrouwen die sterk genoeg zijn om de druk om een echtgenoot te vinden, te negeren en liever hun dromen volgen, zullen al snel ontdekken dat ze daarvoor niet eerlijk beloond zullen worden. Want zelfs in 2016 krijgen mannen nu eenmaal meer betaald voor dezelfde job dan vrouwen.
 

via GIPHY

Vrouwen zijn emotioneel sterker en volwassener

Vrouwen worden al duizenden jaren ‘vertrappeld’ en hebben (emotioneel) dan ook al veel meer te slikken gekregen dan mannen. Maar de afgelopen decennia zijn ze volgens Hudson drastisch veranderd.
 
‘Vrouwen zijn emotioneel sterker dan de meeste mannen. Aangezien mannen in vergelijking een makkelijkere jeugd hebben gehad, zijn vrouwen niet alleen emotioneel volwassener, maar ook veerkrachtiger.’ Bottomline: mannen kunnen niet zo goed omgaan met tegenslagen als vrouwen, omdat vrouwen er al vaker mee moesten dealen. Ze weten intussen hoe ze die gevoelens emotioneel moeten verwerken.
 
Zo ook bij een liefdesbreuk. Omdat vrouwen al vaker gekwetst zijn, zullen zij zich sneller over een break-up heen zetten dan mannen, die er net harder van afzien. ‘Uiteraard is een breuk pijnlijk voor iedereen. Maar als je in je leven al verschillende keren werd gekwetst, ben je sterker dan wanneer je nog nooit belogen en bedrogen bent geweest. Dan is een breuk een pijnlijke wake-upcall’, besluit de filosoof.
 

via GIPHY
Bron: Elite Daily
 
Nog meer over relaties: