Home Body & Mind AHA: dáárom is het beter om uit een vuile koffiemok te drinken

AHA: dáárom is het beter om uit een vuile koffiemok te drinken

Alweer een afwasje uitgespaard!

Instagram: @laurajanedaisy
Ben jij soms ook te lui om de koffiemok van de vorige dag uit te wassen? Wel, volgens de Amerikaanse hoogleraar geneeskunde Jeffrey Starke kan het helemaal geen kwaad om uit een ‘vuile’ mok te drinken. Integendeel. Oef! 

Kleine wasjes, grote wasjes en… vuile wasjes?

Starke beweert in een artikel in The Wall Street Journal dat wanneer je een koffiemok opnieuw gebruikt, dat vaak hygiënischer (en dus gezonder) is dan wanneer je de mok in kwestie afwast. 
 
Hoe dat komt? Wel, de hoogleraar stelt dat de sponsjes en handdoeken in de keukens van een gemiddeld kantoor vaak meer bacteriën bevatten dan een ‘vuile’ koffiemok.
 
Die onhygiënische afwasmiddelen buiten beschouwing gelaten, kan het volgens professor Starke heus geen kwaad om je mok een paar keer te hergebruiken. Volgens hem kan je er zelfs meerdere dagen na elkaar uit drinken zonder ze af te wassen. 
 

via GIPHY
‘Op een gebruikt koffiekopje zijn vanzelfsprekend bacteriën terug te vinden, maar het gaat voornamelijk om de bacteriën die van de gebruiker van de mok afkomstig zijn. Die zijn onschadelijk voor de persoon in kwestie. Virussen overleven hooguit één uur op het oppervlak van een koffiemok en bovendien is het onmogelijk om jezelf te besmetten met een virus waaraan je reeds bent blootgesteld’, aldus professor Starke. 
 

Kanttekening

Al maakt Starke in het artikel wel een kleine – maar niet onbelangrijke – kanttekening. Zo waarschuwt hij voor die ene zieke collega die jouw mok voor de zijne aanziet. ‘Voor je ’t weet, zit je thuis met de griep.’ Ook adviseert hij je mok wél regelmatig af te wassen als je graag suiker en melk in je koffie doet. Restjes melk en suiker in een mok kunnen namelijk leiden tot schimmelvorming. Gross!
 

via GIPHY
Bron: Metronieuws 
 
 
Nog meer leesvoer over het zwarte goud: