Home Body & Mind 9 alledaagse gewoontes die je metabolisme vertragen

9 alledaagse gewoontes die je metabolisme vertragen

foutjes die we regelmatig maken...

Ons metabolisme is blijkbaar heel gevoelig voor bepaalde dingen. Sommige dagelijkse gewoontes kunnen ons metabolisme dan ook volledig in de war brengen en ervoor zorgen dat het steeds trager werkt. Flair geeft je alvast 9 oorzaken van een tragere vetverbranding. 

1. Maaltijden overslaan of een extreem crash dieet volgen

Het is beter voor je metabolisme om regelmatig te blijven eten. Als je maaltijden overslaat, onregelmatig begint te eten of bewust veel minder begint te eten, zal dat de werking van je metabolisme serieus afremmen. Een paar dagen kan dit geen kwaad, maar als je dit een paar weken volhoudt, zal je lichaam zich aanpassen. Het zal de weinige vetten die je binnen krijgt, opslaan in plaats van ze te verbranden.

2. Stil zitten

Iedereen met een zittende job, heeft last van een metabolisme dat trager werkt dan normaal. Als je meer dan 8 uur op een dag stilzit wordt je metabolisme lui. Zelfs als je elke dag een half uurtje in de fitness staat of aan sport doet, zal dat je metabolisme niet opkrikken.

3. Niet voldoende rust 

Te weinig slapen, kan ervoor zorgen dat je metabolisme minder vlot werkt. Het heeft een negatief effect op de werking van je vetcellen. Het is dus zeker aan te raden om toch minstens zo'n 7 à 8 uur per dag te slapen om je metabolisme op pijl te houden.

4. Menstruatie

Geloof het of niet maar ook je maandstonden zijn een echte boosdoener voor de goede werking van je metabolisme. Als je bloed verliest, verlies je ijzer. Normaal gezien helpt ijzer  om zuurstof naar je spieren brengen. Bij een tekort aan ijzer zullen je spieren minder goed werken, wat een negatief effect heeft op je vetverbranding. 

5. Dat tweede glas wijn

Een glaasje wijn per dag zou gezond zijn, maar dan moet je het ook effectief maar bij ééntje houden. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor wijn. Bij eender welk alcoholisch drankje dat je binnenkrijgt, is je lichaam genoodzaakt om eerst de alcohol af te breken vòòr het calorieën kan verbranden. 

6. Niet genoeg water drinken 

Over het algemeen drinken mensen veel te weinig water. Op een dag moet je minstens 12 glazen water drinken om je metabolisme op pijl te houden. Dat is niet weinig, maar wel nodig om niet gedehyrdrateerd te geraken. 

7. Te weinig calcium eten 

Hoe meer calcium je binnen krijgt, hoe meer vet je zou verbranden. Loop nu niet onmiddellijk naar de eerste apotheek die je tegenkomt om een potje calcium vragen. Calcium zit in alledaagse voedingssupplementen zoals groene groenten, (magere) kaas, yoghurt en melk. 

8. Géén koffie of thee drinken 

Zowel in koffie als in thee zit cafeïne, wat je metabolisme gedurende enkele uren een serieuze boost geeft. Het is dus aan te raden je dag beginnen met een tas koffie of thee, maar je moet niet beginnen overdrijven: liters koffie of thee hebben ook andere minder voordelige side effects

9. Alleen maar aan cardio doen

Begrijp ons niet verkeerd: cardio is goed voor je metabolisme dus als je gaat joggen, hardlopen, zwemmen, fietsen of roeien, ben je goed bezig. Het wordt alleen aangeraden om daarnaast af en toe ook nog krachtoefeningen te doen om je spieren te stimuleren. 

Andere artikels die jou misschien aanspreken : 

Daarom mag je geen zeep gebruiken 

Zo kan een tampon infecties veroorzaken

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.