Home Body & Mind 7 x voeding tegen kwaaltjes

7 x voeding tegen kwaaltjes

Corbis
Heb je last van broze nagels, dof haar, gebarsten lippen of andere kwaaltjes? Grijp niet meteen naar geneesmiddelen of crèmes, want gewoon de juiste etenswaren kunnen dat kwaaltje van jou als sneeuw voor de zon doen verdwijnen!

Broze nagels

Calcium is essentieel voor mooie, gezonde nagels. Daarom eet je het best voldoende  zuivelproducten, zoals melk en yoghurt.
 

Dof haar en droge huid

Glanzende lokken en een glow op je gezicht, daar droomt elk meisje wel van. Zeker met dit grillig weertje kunnen ze wel een oppeppertje gebruiken. Omega 3-vetzuren , die je bijvoorbeeld in zalm, avocado's en noten vindt, voeden je huid en haar. Daarnaast is een gezond, gevarieerd eetpatroon ook een must.

Pijnlijke keel

Om je keel te verzachten is honing jouw redder in nood. Een kopje melk of thee waarin je de honing laat smelten zal zonder twijfel deugd doen.
 

Onfrisse adem

Niets zo vervelend als een vriendin die je bijna achterover doet vallen zodra ze haar mond opent. Welke voeding kan haar van die slechte adem afhelpen? Rauwe groenten en graanproducten.
 

Droge en gesprongen lippen

Laat die lippenbalsem maar even aan de kant liggen, want vaak verergert dat de boel alleen maar. Vanaf nu balsem je met olijfolie! Die ergerlijke, droge velletjes zullen in no timeverdwenen zijn.
 

Gele tanden

Rokers, koffiedrinkers of zoetebekjes zitten hier wel eens mee. No worries, want er bestaan natuurlijke, budgetvriendelijke witmakers. Gewoon wat aardbeistukjes over je tanden wrijven en tada: een echte Colgate smile ! Het poeder van verbrand brood is ook een optie, maar we gaan natuurlijk veel liever voor die lekkere aardbeitjes. 

Puffy ogen

Dikke wallen of oogleden? Dan hou je waarschijnlijk vocht vast. Om dit vocht af te drijven kan thee hét reddingsmiddel zijn. Na je tea time de theezakjeseven in de koelkast leggen en dan op de ogen: weg met die wallen! Als dat geen goedkope oplossing is…

8 x eten dat je honger weghoudt

Goedkoop gezond eten: het kan!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.