Home Body & Mind 5 redenen om mindful te eten

5 redenen om mindful te eten

Leer meer genieten van je eten

Veer
Je komt thuis en je moet nog vanalles doen. Dan is snel een pizza in de oven steken een verleidelijke oplossing. Herkenbaar? Op korte termijn is het misschien een goede oplossing, maar op lange termijn word je hier niet blij van. Wie bewust eet, eet minder snel en dus ook vaak gewoon minder.

Esther Mostert, Mindfulnesstrainer bij SeeTrue, legt uit dat mindful eten gaat over hoe je eet en niet over wat je eet. Waarom verdient mindful eten een kans?  

1. Je leert eetbuien te beheersen, je gaat inzien dat ze niet werken en dat zal ervoor zorgen dat je van je eetbuien afkomt. Je leert wat er gebeurt voor en na het snoepen en herkent zo de valkuilen.

2. Je krijgt controle over je eetpatroon en verkleint de kans op te veel eten. Je haalt ook meer voldoening uit je maaltijden door bewuster om te gaan met je eten.

3. Door mindful te eten ga je meer letten op hoe je eet. Je gaat dingen ontdekken die je ervoor niet opmerkte of waar je geen aandacht aan gaf. Je gaat beter naar je lichaam luisteren.

4. Je gaat meer genieten van je eten: je proeft beter en leert smaken beter te waarderen. Gerechten die het beste passen bij mindfulness zijn gerechten met veel kleuren, die je met aandacht kan bereiden en die je achteraf kan delen met je geliefden.

5. Je gaat je beter voelen: het jojoën stopt en je voelt je gezonder.

Als je bewuster eet, ga je langzaam maar zeker afvallen. Dus stop met vlug iets binnen te schrokken of te eten voor de tv, maar ga zitten en geniet van je eten. Heb je geen idee hoe je moet beginnen met mindful eating? Deze 5 tips helpen je op de goede weg!

Mindful koken is koken met aandacht. Ga dus niet tegelijkertijd je vaatwasser legen maar ga helemaal op in het koken. 

Flair zorgt elke dag voor een beetje meer mindfulness in je leven. Week 2 van Mindful Maart draait rond mindful eten. Bekijk hier de Mindful Maart-kalender.

Lees hier alle artikels van Mindful Maart.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.