Home Body & Mind 11 dingen die healthy girls ’s ochtends doen

11 dingen die healthy girls ’s ochtends doen

Goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Instagram: @adidaswomen
Zelfs als je geen echte morning person bent, kunnen de kleine uurtjes voor het begin van de dag je heel wat productiviteit opleveren. Hier zijn 11 dingen waar healthy girls bij zweren nog voor de klok 8u slaat. Hop, zet je beste beentje voor!

1. Drink een groot glas water

Experts zijn het erover eens dat meer water drinken in het algemeen een vrij eenvoudige stap met twee belangrijke voordelen is: je metabolisme een flinke boost geven en je lichaam hydrateren. Vooral wanneer je een hele nacht geslapen hebt, is het belangrijk om zo snel mogelijk te rehydrateren. Probeer er dus een gewoonte van te maken om elke ochtend direct na het wakker worden een groot glas water achterover te slaan voor je aan dat kopje koffie of die kom granola begint.

2. Neem een gezond ontbijt

We hebben ’s ochtends allemaal te weinig tijd, maar een gezond ontbijt is een échte must. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het kan leiden tot een lager BMI, een beter geheugen, een betere aandachtspanne en een verhoogde dagelijkse inname van calcium en vezels. Een volle maag zorgt er bovendien voor dat je doorheen de dag minder snel naar een ongezonde snack grijpt.

via GIPHY

3. Beperk telefoongebruik

Probeer je telefoon niet te checken vlak nadat je wakker bent geworden. Geef jezelf een beetje tijd om deftig te ontwaken voordat je als een gek begint te reageren op al die meldingen en berichtjes. Blijf weg van social media en e-mail, en negeer nog even dat sms'je van je mama. Dat zorgt ervoor dat je rustig, zonder al te veel stress aan een nieuwe dag kan beginnen.

4. Maak je bed op

Je hebt het al een miljoen keer gehoord, maar de meest succesvolle mensen maken hun bed op. Elke ochtend opnieuw. Experts beweren namelijk dat als je de dag begint met een kleine, voltooide taak, het gemakkelijker is om de rest van de dag dingen te bereiken.

5. Neem 15 à 30 minuten voor jezelf

Het is gemakkelijk om later op de dag wat tijd voor jezelf te nemen, maar het is vaak beter om dat boven aan je to-dolijstje te plaatsen. Reserveer elke ochtend 15 à 30 minuten om iets te doen voor jezelf, gewoon omdat je het graag doet. Schrijven, tekenen, schilderen, naar je favoriete playlist luisteren, een dagboek bijhouden, mediteren…

6. Spread the love

Knuffel met je hond. Maak grapjes met je huisgenoot. Stuur een berichtje naar je liefste zus. Bel je oma op (die is altijd vroeg wakker, toch?). Schrijf een complimentje voor een collega op een Post-it.

via GIPHY

7. Maak je lunch

We weten allemaal dat je heel wat geld kan uitsparen door zelf je lunch mee naar het werk of school te nemen. Maar het zorgt er ook voor dat je je middagpauze niet overslaat of ongezonde dingen gaat eten omdat het snel moet gaan.

8. Ontwikkel een beautyroutine

Je eet gezond, drinkt genoeg water en beweegt voldoende, maar vergeet zeker ook niet zorg te dragen voor je huid. En dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als je extra tijd hebt, kan je een gezichtsmaskertje aanbrengen of een beetje hydraterende mist op je fresh face te sprayen terwijl je je tanden poetst. Vergeet trouwens niet dat het even belangrijk is om je benen en armen van een streepje bodylotion te voorzien als je gezicht van een hydraterende crème.

9. Ruim een beetje op

Yep, we know… Wie wil er nu nog klusjes doen voor je aan een drukke werkdag begint? We proberen je niet aan het dweilen te zetten, maar in minder dan een kwartiertje krijg je heel wat opgeruimd. Wanneer je 's avonds weer thuiskomt, zijn die vervelende taakjes allang achter de rug en kan je dus gewoon in de zetel kruipen voor een portie Netflix, zonder schuldgevoel.

via GIPHY

10. Maak een to-dolijstje

Je begint je dag wellicht ook met duizenden taakjes die ergens in je hoofd rondzwerven. Stop, neem adem en begin te schrijven. Wees realistisch en probeer je dag een beetje te plannen.

11. Move that body

Je voelt je niet alleen fantastisch omdat je al een doel bereikt hebt, maar door 's ochtends een kleine work-out te doen, elimineer je ook een hele boel stress, stimuleer je de endorfines in je lichaam en boost je je metabolisme. Of je dat nu doet door middel van een korte loopsessie, een groepsles in de fitness of enkele yogaposes in je living, 's ochtends bewegen is een geweldige kickstart van je dag. Nog een pluspunt: door je work-out in je ochtendroutine te plannen, moet je jezelf na het werk niet naar de fitness of het zwembad sleuren (en we weten allemaal dat het er dan toch niet meer van komt).

via GIPHY

Lees ook: