Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Nooit meer lost in translation

HANDIG: deze app wordt gegarandeerd je beste vriend op vakantie

Reikt jouw taalkennis op vakantie ook niet verder dan 'dos cervezas por favor', 'mind the gap' of 'voulez-vous coucher avec moi'? No worries. De nieuwe berichten-app DoTalk zet jouw zinnetjes in no time om in negentig verschillende talen. Kein dank!

En daarmee is DoTalk meteen de eerste gratis berichtendienst die gebruikers toelaat in hun eigen taal berichtjes te sturen of te bellen. Je typt gewoon jouw zinnetjes of spreekt ze in en DoTalk zet ze in no time om in de taal van je Spaanse vriendin, Franse schoonmoeder of Portugese crush. Easy peasy! Ook handig bijvoorbeeld als je op vakantie bent en je iets moet uitleggen aan de buschauffeur of de leukste adresjes wil vragen aan een local.

 

Verkeerde vertaling

'Ons doel was om een leuke en makkelijk te gebruiken app te ontwikkelen die het mensen mogelijk maakt om eenvoudig en zonder vertraging met elkaar te kunnen communiceren, ongeacht taal en locatie', vertelt de Australische initiatiefnemer Reno Nicastro. 'Ons dagelijks leven is gevuld met apps, van zakelijk tot reizen, dating en alles ertussenin. Met DoTalk kan kan iedereen heel makkelijk contact maken met mensen uit allerlei landen, met verschillende talen. Het voorkomt fouten door taalbarrières of verkeerde vertalingen.'

 

De app is volledig gratis en beschikbaar voor laptop, iOS en Android.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '