Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Eindelijk bewijs!

BEWEZEN: vrouwen zijn he-le-maal niet de slechtste chauffeurs

Alle denigrerende mopjes aside: een vrouw achter het stuur is echt geen gevaar op de weg. Uit recente cijfers blijkt namelijk dat het vooral mannen zijn die zich misdragen tijdens het rijden.

We hate to say we told you so – maar eigenlijk niet, want we wisten al langer dat vrouwen meestal de meest verantwoordelijke chauffeurs zijn. Nieuwe alarmerende cijfers bevestigen dat mannen het vaakst onverantwoordelijk rijgedrag vertonen. Wanneer een bestuurder betrapt wordt op rijden onder invloed, is dat namelijk in 83% van de gevallen een man.

 

Alsof alcohol achter het stuur nog niet schandalig genoeg is, zijn er ook veel bestuurders die onder invloed van drugs in de auto kruipen. Bestuurders die betrapt worden op rijden onder invloed, zijn in 94% van de gevallen van het mannelijke geslacht.

 

Ook bij andere inbreuken met een rijbewijs, zoals rijden zonder geldig rijbewijs of tijdens een rijverbod, zijn het in 83% van de gevallen mannen die zich schuldig maken. Dat mannen vaak de verkeersregels overtreden dan vrouwen, zou deels zijn te wijten aan machogedrag. Daarnaast doen vrouwen gemiddeld een stuk minder kilometers dan mannen, en rijden ze sowieso veel voorzichtiger. Who run the world? Wij, dus.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '