Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Niks zo heerlijk!

31 boeken om dit najaar mee op de zetel te kruipen

Een boek lezen op het strand of in een hangmat is fantastisch, maar er gaat niets boven die eerste kop warme chocomelk van het seizoen in combinatie met een goed boek (én je zetel, én een dekentje). Wij hebben een lijstje samengesteld van dé boeken die ervoor zullen zorgen dat je dit najaar te laat komt op elk Halloweenfeestje. Enjoy!

De romantische komedie, Stephanie Coorevits

De romantische komedie, Stephanie Coorevits Dit is niet het zoveelste boek over verliefdheid; over eerste kussen en het samensmelten van twee zielen is al tot vervelens toe geschreven. Dit boek gaat over wat er ná de vlinders gebeurt. Over ‘lang en gelukkig’ en andere fabels in de liefde. Stephanie Coorevits is het beu dat het in boeken, liedjes en bladen alleen maar gaat over soulmates, de prins(es) op het witte paard en de zoektocht naar die éne die je leven compleet maakt. Hoog tijd voor een reality check, vindt ze. Haar ervaring is dat we allemaal gewoon mensen zijn en in onze alledaagse liefde ruziën over wie de meeste plaats in bed inneemt of over wiens beurt het is om te dweilen. Stephanie beschrijft met milde ironie en spitse zelfrelativering hoe het er volgens haar écht aan toegaat in een relatie. Met ‘De romantische komedie’ wil ze een soort troostende handleiding brengen voor mensen die het beu zijn om te streven naar onhaalbare idealen en die hun ‘saaie normaalheid’ helemaal willen omarmen.

Zie mij, Nicholas Sparks

Zie mij, Nicholas Sparks

Wanneer Colin Hancock een tweede kans krijgt, grijpt hij die met beide handen aan. Zijn turbulente verleden laat hij achter zich. Hij probeert zijn leven op de rails te houden en richt zich op het behalen van zijn lerarendiploma. Elke dag houdt hij zichzelf weer voor hoe hard hij voor deze kans heeft moeten knokken. Het laatste waar hij naar op zoek is, is een relatie.

Maria Sanchez is ogenschijnlijk het toonbeeld van succes: ze heeft aan een prestigieuze universiteit rechten gestudeerd en werkt bij een gerenommeerd advocatenkantoor. Maar ze heeft een traumatische gebeurtenis meegemaakt, waardoor ze gedwongen was uit haar geboortestad te verhuizen, en diep vanbinnen twijfelt ze over alles waar ze ooit zeker van was. Een plotselinge ontmoeting tussen Colin en Maria zorgt ervoor dat hun levens veranderen. Tegen alle verwachtingen in groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Net op dat moment wordt Maria geconfronteerd met haar verleden. Op vreselijke manieren worden Colin en Maria bedreigd. Is hun liefde sterk genoeg?

Het meisje met de onderrugtattoo, Amy Schumer

Het meisje met de onderrugtattoo, Amy Schumer

Zij is de leukste vrouw van Amerika. Misschien wel van de hele wereld. Ze houdt van provoceren, gaat geen enkele uitdaging uit de weg en is niet bang om zichzelf belachelijk te maken. Deze openhartige memoir laat de lezer zowel huiveren als hardop lachen van herkenning. Amy kijkt terug op haar jeugd, haar rise to fame, de hechte band met haar zusje Kim en haar vastberadenheid om de wereld elke dag eerlijk en humorvol tegemoet te treden.

Boek voor mijn dochters, Rowan Coleman

Boek voor mijn dochters, Rowan Coleman

Als Claire, moeder van twee dochters, een van drie en een van twintig, haar herinneringenboek begint te schrijven, weet ze al dat dit boek vol aantekeningen, fragmenten en anekdotes over niet al te lange tijd het enige zal zijn dat haar dochters en haar echtgenoot nog van haar hebben. Maar hoe vindt ze de kracht om het verleden te koesteren en vast te houden nu de toekomst als los zand door haar vingers glipt?

Zoetbitter, Stephanie Danler

Zoetbitter, Stephanie Danler

De 22-jarige Tess laat haar alledaagse, provinciale leven achter zich en vertrekt naar New York voor een nieuwe start. Als plattelandskind is Tess niet opgewassen tegen de losgeslagen levensstijl van de schreeuwerige New Yorkers. Ze huurt een kamer in Brooklyn en slaagt erin een baan te vinden als assistent-kelner bij een befaamd restaurant in Manhattan. Tess sleept je mee door het chaotische, slopende, fascinerende horecaleven waar ze in belandt, tegen het decor van het genadeloze, rumoerige New York. Net op het moment dat ze de smaak te pakken krijgt, raakt ze verstrikt in een ingewikkelde maar verleidelijke driehoeksverhouding met een ingetogen, bloedmooie barman en een oudere collega aan wie Tess zich vastklampt als een kind aan haar moeder.

Ikigai, Francesc Miralles en Héctor Garcia

Ikigai, Francesc Miralles en Héctor Garcia

Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is een van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ook ter wereld. Sommige mensen hebben hun ikigai al gevonden, maar velen zijn er nog steeds naar op zoek. De auteurs vertrokken naar Okinawa en interviewden honderden inwoners om te ontdekken wat volgens hen het geheim is voor een optimistisch en gezond leven. Zo is een populaire Japanse uitspraak Hara hachi bu, wat betekent ‘eet tot je voor tachtig procent vol zit’, dat is veel gezonder voor je lichaam. Ook hebben ze een moai, een groep mensen met dezelfde interesses die altijd voor je klaarstaan. En wat ze aanraden: ga nooit met pensioen, maar blijf altijd een doel hebben waarvoor je je bed uit komt.

Een verliefde vrouw, Judith Lennox

Een verliefde vrouw, Judith Lennox

1938. Juliet Winterton reist van Egypte, waar ze opgroeide, naar het koude Engeland. Ze is pas getrouwd met Londens bekendste juwelier, Henry Winterton, en is vol hoop dat ze een mooie, liefdevolle toekomst tegemoet gaat. Maar achter het intelligente, ambitieuze voorkomen van haar man gaat een koud en wreed hart schuil. Juliet betwijfelt of liefde in zo’n meedogenloze man kan bloeien. Als ze Gillis Sinclair ontmoet, een charismatische politicus, wordt ze hartstochtelijk verliefd, met alle passie die ze voor haar man niet kan opbrengen. De gepassioneerde affaire die volgt, heeft verstrekkende gevolgen, want Gillis Sinclair draagt een duister geheim met zich mee, dat Juliet en haar gezin onherstelbaar zou kunnen beschadigen…

DIK. LELIJK. WIJF., Anke Wauters

DIK. LELIJK. WIJF., Anke Wauters

Veel tijdschriften staan vol met hoe je je lichaam kan perfectioneren: hoe je gewicht kan verliezen, hoe je dunner kan lijken, hoe je imperfecties kan wegwerken. Een acteur die in korte tijd veel bijkomt, krijgt een stroom aan negatieve commentaren over zich heen. Een mager meisje is meteen een anorexiapatiënt. Bodyshaming is de norm, en daar worden we ons nu pas bewust van. Dat we daar schoon genoeg van hebben, bewees journaliste, schrijfster en fervent blogger Anke Wauters met het succes van haar blogbericht over bodyshaming en hoe dat je zelfbeeld beïnvloedt. Haar tekst ging onmiddellijk viraal en werd door meer dan een half miljoen mensen gelezen en gedeeld. In haar boek diept zij het onderwerp op een eerlijke en compromisloze manier uit.

Love Game, Lauren Weisberger

Love Game, Lauren Weisberger

Charlotte ‘Charlie’ Silver werkt hard om als tennister de top te bereiken. Sinds de dood van haar moeder is haar vader haar trainer en is ze gedrevener dan ooit. In het glamoureuze tenniswereldje, dat gedomineerd wordt door bitchy diva’s en grote ego’s, staat Charlie ondanks haar ambitieuze drive bekend als uitzonderlijk vriendelijk en zachtmoedig. Dan moet ze door een blessure haar eerste Wimbledontornooi afbreken, en alles verandert. De enige manier om te kunnen terugkeren is door in de leer te gaan bij de legendarische maar meedogenloze trainer Todd. Hij maakt haar strijdbaar, zelfbewust… en hard. Zijn nieuwe Charlie dineert met filmsterren in toprestaurants, heeft een niet-zo-geheime affaire met een hotte Spaanse tenniskampioen en wordt uitgenodigd op privé-jachten. Modellen en beroemdheden worden graag met haar gezien – en de roddelpers smult ervan. Charlie blijft maar winnen, zowel op het gravel als in haar nieuwe jetsetleven. Haar vader en haar beste jeugdvriendin drijven alleen steeds verder van haar weg. Begint ze zelf ook te geloven in de hype die Todd om haar heen heeft weten te creëren? Of zit de echte Charlie nog ergens diep in haar binnenste verstopt?

75B, Ann Reymen

75B, Ann Reymen

Ann Reymen had een 75D. Na een preventieve borstamputatie en -reconstructie vanwege een erfelijk borstkankergen is dat nog een 75B. In dit boek is ze openhartig over de operatie en haar borsten, voor elke vrouw die er ook een paar heeft. Want wat als die borsten plots een gevaar voor jezelf worden?

Cesar, Matthijs Kleyn

Cesar, Matthijs Kleyn

De helft van zijn leven is Matthijs al volwassen, maar nog steeds weet hij niet wat hij wil worden als-ie groot is. Als zijn vriendin zwanger blijkt te zijn, weet hij het wel: hij wordt vader. Een nobele taak, maar is het genoeg om zijn zoon trots op hem te maken? En als hijzelf het leven al niet snapt, hoe kan hij het dan aan een klein jongetje uitleggen? Schrijver en televisiemaker Matthijs Kleyn kreeg samen met zijn vriendin Bente een zoontje: Cesar. Hij beschrijft de mooie maar ook moeilijke momenten van de zwangerschap, die niet makkelijk verliep; Cesar werd vijf weken te vroeg geboren en in de eerste maanden kwamen ze erachter dat hij blind is aan één oog. In ‘Cesar’ schrijft Matthijs over zijn nieuwe leven als vader, zijn veel te knappe vriendin en alle onzekerheden en onverwacht mooie momenten waar hij nu ineens mee te maken krijgt. Hij schrijft met zoveel liefde en humor over zijn zoontje, dat je als lezer niet anders kan dan ook verliefd worden op Cesar.

Het leven loopt op wieltjes, Annemie Heselmans

Het leven loopt op wieltjes, Annemie Heselmans

Na een turnongeval komt de zeventienjarige Annemie Heselmans in een rolstoel terecht, ze is verlamd tot aan haar nek en kan niet meer zelfstandig ademhalen. Samen met haar familie richt ze haar leven weer in. Uiteindelijk behaalt ze twee masterdiploma’s en schopt ze het tot doctor in de biomedische wetenschappen. Annemie vertelt over vallen en weer opstaan, in haar eigen humoristische stijl. Welkom in the kingdom of paralysis.

Waarom mannen geen seksboeken kopen, Wim Slabbinck

Waarom mannen geen seksboeken kopen, Wim Slabbinck Zijn mannen echt de testosteronbommen waarvoor ze vaak worden versleten? Hebben ze altijd zin in seks? Willen ze altijd klaarkomen? Zijn het alleen de mannen die van porno houden? Is het echt zo dat vrouwen faken en mannen niet? En does size really matter? In ‘Waarom mannen geen seksboeken’ kopen fileert seksuoloog Wim Slabbinck vakkundig elf hardnekkige mythes die bestaan over mannen en hun seksuele appetijt – en die hen al te vaak opzadelen met complexen en twijfels. Het is een luchtig en tegelijk diepgravend boek vol hapklare kennis en bruikbare tips. Op mannen gericht, maar de vrouwen mogen meegluren. Een must voor iedereen met een gezonde interesse in de wondere en gelaagde wereld van de mannelijke seksualiteit.

Zusjes, Elizabeth Lesser

Zusjes, Elizabeth Lesser

‘Zusjes’ vertelt het verhaal van Maggie, die op 52-jarige leeftijd wordt gediagnostiseerd met een zeldzame vorm van kanker. Zonder beenmergtransplantatie kan ze niet overleven en wanneer Elizabeth de perfecte donor blijkt te zijn voor haar zusje, wordt ze geconfronteerd met de complexe vraag wat het werkelijk betekent om van iemand te houden en eerlijk, loyaal en authentiek te zijn.

Mijn Bodyguard, Jodi Ellen Malpas

Mijn Bodyguard, Jodi Ellen Malpas

Erotische roman van de auteur van bestsellerseries ‘Mijn Man en Mijn Nacht’, over een eigenwijze miljonairsdochter en haar bodyguard Jake, die al snel gevoelens krijgen voor elkaar. Jake moet echter hoe langer hoe meer kiezen tussen haar veiligheid en hun liefde.

Ik haat internet, Jarett Kobekk

Ik haat internet, Jarett Kobekk

Adeline schrijft stripboeken en woont in San Francisco. Haar stad is overgenomen door brutale kapitalisten en technologische start-ups. Zij en haar vrienden lijken nutteloos in deze nieuwe wereld waar alles draait om winst. Je leest ook het verhaal van Ellen, wier ex naaktfoto’s van haar over het internet heeft verspreid. Wat is er gebeurd met ons engagement en politieke betrokkenheid? Hilarisch, feministisch en antikapitalistisch. Een anti-roman tegen mensheid, geld en het vuil van Instagram. Over macht en moraal in het digitale tijdperk. Voor lezers van ‘The Circle’ van Dave Eggers.

Lily en de octopus, Steven Rowley

Lily en de octopus, Steven Rowley

Lily is de twaalfjarige teckel van Ted Flask, een eenzame veertiger die na zijn zoveelste mislukte relatie al zijn liefde en aandacht liever aan zijn trouwe metgezel besteedt. Lily en Ted zijn de beste vrienden, ze kijken samen televisie en spelen oneindig veel spelletjes Monopoly. Maar als er op een dag een kwaadaardig gezwel te zien is op de kop van Lily, stort Ted volledig in. De liefde van Lily is onvoorwaardelijk, en hij heeft geen idee hoe hij zonder haar verder kan leven. Hij besluit terug te vechten, maar hoe bestrijd je iets wat misschien wel sterker is dan de liefde?

Dochters van anderen, Amy Gentry

Dochters van anderen, Amy Gentry

Dé concurrent van ‘Gone Girl’ en ‘Het meisje op de trein’. Literaire thriller. Julie wordt op een nacht ontvoerd. Na lange tijd zoeken vreest haar familie dat de kans dat ze nog leeft klein is. Acht jaar later staat Julie plots voor hun deur, tot grote vreugde van iedereen. Haar moeder vermoedt echter dat dit niet haar dochter is en wanneer ze benaderd wordt door een voormalig detective, begint voor haar de zoektocht naar de waarheid over wie deze vrouw dan wel is.

Een liefde in Rome, Mark Lamprell

Een liefde in Rome, Mark Lamprell

De jonge kunstenares Alice reist niet alleen naar Rome voor inspiratie, maar ook voor een laatste avontuur, voordat ze zich settelt met haar verloofde. Bestaat er zoiets als liefde op het eerste gezicht, en zou zij het ooit meemaken? Meg en Alec zijn in Rome voor een romantische vakantie. Die kunnen ze wel gebruiken sinds hun drukke leven met kinderen en carrières het heeft gewonnen van de romantiek. Constance en Lizzie zijn in Rome om de as te verstrooien van Henry, Constances geliefde echtgenoot en Lizzies broer. Constance en Henry hebben elkaar tientallen jaren geleden leren kennen in Rome, maar Lizzie weet niet wat het echte verhaal is achter die ontmoeting – en welke geheimen hun reis aan het licht zal brengen...

Decadenza, Pino Corrias

Decadenza, Pino Corrias

Om meer aandacht te trekken voor zijn nieuwe film, laat de megalomane regisseur Oscar zijn vriend en scenarioschrijver Andrea samen met actrice Jacaranda verdwijnen naar Parijs. De speculaties van de pers zijn fantastische pr. Nadat Jacaranda in Parijs aan Andrea heeft opgebiecht welke rol Oscar speelde in haar drugsverleden, verdwijnt ze plotseling spoorloos. Een erotische thriller, die een bittere hommage brengt aan de Italiaanse decadentie.

We moeten allemaal feminist zijn

We moeten allemaal feminist zijn

In 2013 gaf Chimamanda Ngozi Adichie een TED-lezing over wat het betekent om vandaag de dag feminist te zijn. Het filmpje werd bijna drie miljoen keer bekeken en gedeeld, Beyoncé gebruikte een sample van Adichie in een van haar nummers en ook in boekvorm is haar pleidooi inmiddels een grote bestseller in Amerika en Engeland. In Zweden kregen alle zestienjarigen een exemplaar van het boekje aangeboden en werden klassikaal discussies gevoerd over het onderwerp. Het is geen wonder dat ‘We moeten allemaal feminist zijn’ zoveel mensen aanspreekt: Chimanada Ngozi Adichie schrijft op humorvolle en toegankelijke wijze en biedt de lezer een nieuwe, unieke definitie van feminisme in de eenentwintigste eeuw.

De vrouw die, Simone van Saarloos

De vrouw die, Simone van Saarloos

Langverwachte debuutroman van filosofe, columniste en feministe Simone van Saarloos. Een moleculair biologe neemt verlof om de marathon van New York te lopen, en besluit om die af te leggen in een boerka. Want hoe onzichtbaar kan je nog zijn in deze samenleving? Een levensdriftige roman over invloed en maakbaarheid. Wat bepaalt een leven: biologie of mythes? Hoe verwerf je invloed en waarom zou je die eigenlijk willen?

De spion, Paulo Coelho

De spion, Paulo Coelho

Beroemd Braziliaans schrijver Paulo Coelho brengt de al even beroemde Mata Hari opnieuw tot leven. Het boek bestaat uit brieven tussen haar en haar advocaat, geschreven aan de vooravond van haar executie in Frankrijk, die verslag uitbrengen van haar even intrigerende als tragische leven. Het is het verhaal van een vrouw die de moed had zichzelf te bevrijden van het moralisme en het bekrompen burgerfatsoen van de vroege twintigste eeuw.

Altijd het bruidsmeisje, Lindsey Kelk

Altijd het bruidsmeisje, Lindsey Kelk

Maddie is enorm gevleid als haar beste vriendin Lauren haar vraagt bruidsmeisje en ceremoniemeester te zijn op haar huwelijksdag. Maar die eer brengt ook een fikse verantwoordelijkheid met zich mee – of ze de hele trouwerij graag even in recordtempo wil plannen! Maddies wereld staat volkomen op zijn kop: aan de ene kant een overgelukkige vriendin (die jammer genoeg wel wat akelige bridezillatrekjes vertoont), en aan de andere kant een vriendin die maar niet kan stoppen met huilen omdat ze gaat scheiden. En tot overmaat van ramp zijn er ook nog Will en Tom. Will is grappig en houdt van een feestje en Maddie heeft altijd heel veel lol met hem. Tom is stroef en afstandelijk en ze kan niet echt hoogte van hem krijgen, dus waarom kan ze hém nou niet uit haar hoofd zetten…?

Dark Matter, Blake Crouch

Dark Matter, Blake Crouch

Dé thriller van het najaar. Een genre-overstijgend boek: elementen van thriller, sciencefiction, horror, fantasy en romantiek – zonder ooit over the top of ongeloofwaardig te worden. Het hoofdpersonage wordt ontvoerd en wordt wakker in een ander leven, omringd door mensen die hij niet kent. Hij begint te twijfelen welke realiteit gedroomd is en welke niet, en start een huiveringwekkende reis tussen parallelle realiteiten.

Selfie, Kaat De Kock

Selfie, Kaat De Kock

De zestienjarige Linde leert via Facebook de iets oudere Bram kennen. Ze chatten elke dag en hebben veel gemeen. Dan probeert Bram haar te overtuigen een gewaagde selfie te sturen. Na lang aarzelen doet Linde dat. Ze is geschokt als ze vervolgens niets meer van Bram hoort. Maar net wanneer ze het niet meer verwacht, duiken Bram en de foto opnieuw op. Haar leven stort als een kaartenhuisje in elkaar. Een spannende en grappige roman over liefde, vriendschap en sociale media. Voor young adults van deze tijd.

Een jaar lang JA, Shonda Rhimes

Een jaar lang JA, Shonda Rhimes

Shonda Rhimes (1970) is de machtigste vrouw in Hollywood. Haar bejubelde series ‘Grey’s Anatomy’, ‘Scandal’ en ‘How to Get Away with Murder’ worden wereldwijd door miljoenen mensen bekeken. Maar verrassend genoeg is Shonda heel introvert en heeft ze vaak last van paniekaanvallen. Ondanks al haar succes is ze extreem angstig als ze een interview of een speech moet houden. Het allerliefst blijft ze thuis, bij haar kinderen. Als ze op een dag zelfs een diner met president Obama afzegt, besluit ze het roer om te gooien. Ze moet van zichzelf een jaar lang JA zeggen tegen alles wat haar angstig maakt. Een jaar lang JA is een intiem, eerlijk en grappig verslag van een verrassend jaar waarin Shonda Rhimes eindelijk vol van het leven durft te genieten, en ze inspireert de lezer om dat ook te doen.

Harry Potter en Het Vervloekte Kind, J.K. Rowling

Harry Potter en Het Vervloekte Kind, J.K. Rowling

Het achtste verhaal. Negentien jaar later. Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het Ministerie van Toverkunst en vader is van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.

#LNFairfood, Ellen Kegels

#LNFairfood, Ellen Kegels Nadat ze er zelf volop mee had geëxperimenteerd in haar eigen eetpatroon en overtuigd raakte van de kracht van superfoods is Ellen Kegels klaar voor een nieuwe stap als onderneemster. In het najaar van 2016 lanceert ze haar eigen fairfood-lijn met superfoods. De producten worden duurzaam geteeld door Peruviaanse boeren, die er een eerlijke prijs voor krijgen. En daar hoort natuurlijk een DIY-boek bij: #LNFairfood. Het vertelt het verhaal van de Peruviaanse eetcultuur, waarbij ingrediënten als (zoete) aardappel, avocado, limoen, pepertjes en vis centraal staan, en belicht de gezondheidsvoordelen van superfoods als rauwe cacao, quinoa en bijenpollen. Dat alles wordt uiteraard gevolgd door lekkere recepten uit de keuken van Ellen.

De winterkinderen, Lulu Taylor

De winterkinderen, Lulu Taylor

Met de geboorte van de tweeling Bea en Stan is de kinderwens van Olivia en Dan Felbeck na jaren eindelijk uitgekomen. Dan verliest Dan zijn baan en biedt zijn oudste vriendin Francesca hun huisvesting aan. Haar schatrijke echtgenoot heeft net Renniston Hall gekocht, een gigantisch, eeuwenoud landhuis dat ooit een chique kostschool was. Dan en Olivia mogen gratis in een opgeknapte vleugel wonen tijdens de renovatie. Dan en Olivia zijn blij met het aanbod, tot Francesca zelf ook in Renniston Hall arriveert – en ze is niet van plan om weg te gaan. Wat is er tijdens hun studententijd precies voorgevallen tussen Dan en Francesca? En wat is haar relatie tot de kinderen? Olivia begint zich af te vragen hoe goed ze Dan eigenlijk kent, en of hun perfecte leven niet gebaseerd is op een grote leugen. En ook Renniston Hall heeft geheimen, en begint die langzaam prijs te geven…

Hard, Leen Dendievel

Hard, Leen DendievelOp een bepaald moment in het leven krijgt iedereen er mee te maken: vreselijke hartepijn. Maar kan dat wel? Kan een hart pijn doen? Leen Dendievel doorbreekt het taboe dat nog steeds hangt rond liefdesverdriet. Ze bekijkt het emotionele en fysieke aspect van een gebroken hart en beantwoordt de vraag ‘Kan je sterven aan een gebroken hart?’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '