Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

8. Neem niet te veel mensen mee

Zo ben je goed voorbereid als je een trouwjurk gaat kiezen

Het vinden van dé ideale bruidsjurk is een hele uitdaging. Je wilt natuurlijk de perfecte jurk voor je perfecte dag. Met deze tips ben je extra goed voorbereid op je zoektocht naar je droomjurk. 

1. Het is niet zo leuk als je verwacht

 

Jurk aan en jurk uit. Deze stap mag je enorm vaak herhalen in de winkel. En ja, daar worden we moe van! Na een tijdje vind je het niet meer prettig om wéér die jurk te passen. Dus wees voorbereid op lange momenten in het pashokje. 

 

via GIPHY

 

2. Verkopers in een bruidswinkel kunnen gemeen zijn

 

Je bent verliefd op die ene jurk. Maar daar is de verkoopster met haar goedbedoelde raad. Je vindt haar zo gemeen, maar ergens diep vanbinnen weet je wel dat ze gelijk heeft. Het doet alleen maar pijn om dat toe te geven. 

 

via GIPHY

 

3. Diezelfde verkopers vragen of je nog wil afvallen

 

Wait, what? Je vond de verkoopsters al gemeen, maar dit gaat er over. Ben ik echt te dik in deze jurk? Nee hoor! Maar veel vrouwen willen nog een aantal kilo's kwijt voor ze in het huwelijksbootje stappen en dan moet er rekening gehouden worden met de maat. 

 

via GIPHY

 

4. Kijk naar de prijs 

 

Doe aan research! Ga op voorhand al eens uitzoeken wat je wel en niet mooi vindt. Kijk daarbij zeker naar de prijs. Want daar kan je wel eens van verschieten. 

 

via GIPHY

 

5. Denk aan de accessoires

 

Als je voor jezelf een budget hebt opgemaakt, denk dan ook aan de accessoires. Een sluier of sieraden zijn niet inbegrepen bij de trouwjurk. 

 

via GIPHY

 

6. Emotioneel moment

 

Niet alle mama's huilen zoals in 'Say Yes to the Dress'. Maar ze hebben wel allemaal een emotioneel momentje wanneer je straalt met dé perfecte jurk aan.

 

via GIPHY

 

7. Kies voor gepast ondergoed 

 

Ja, de verkoopster gaat je ondergoed zien. Maar nog belangrijker: neem sowieso een strapless beha mee. Zo ziet die strapless jurk er eens zo mooi uit. 

 

via GIPHY

 

8. Neem niet te veel mensen mee

 

De mening van anderen is belangrijk, maar te veel is te veel. Neem daarom iemand mee die je kan vertrouwen en die eerlijk is. 

 

via GIPHY

 

9. Zoek je eigen stijl

 

Het is jouw trouwfeest, jouw dag en dus ook jouw stijl! Het is ontzettend belangrijk dat je jezelf goed voelt in je jurk. 

 

via GIPHY

 

10. Wees voorbereid op een teleurstelling 

 

Het is compleet normaal dat je de ideale jurk niet meteen kan vinden. Maar geen nood, want je bent zeker niet de enige! Jij weet ten minste al wat je niet moet hebben. En die ene jurk ga je sowieso vinden! 

 

via GIPHY

 

11. Begin op tijd

 

Dit kan wel eens dé belangrijkste tip zijn. Vrouwen zijn eeuwige twijfelaars. Dus begin zeker op tijd aan je zoektocht. Als je de perfecte jurk gevonden hebt, valt er al één stressfactor weg. 

 

via GIPHY

 

 

Lees ook:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '