Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Facebook: Free Arturo USA/Canada support

Ons hartje breekt.

TRIEST: de ongelukkigste ijsbeer ter wereld is na 22 jaar in gevangenschap gestorven

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Verwaarloosde dieren in gevangenschap, het blijft alle dierenvriendenharten raken. Arturo raakte een tijdje geleden bekend als 's werelds ongelukkigste ijsbeer. Zijn gevangenschap in het Mendoza Zoological Park in Argentinië viel hem zwaar.

Arturo werd bijna 31 jaar oud, waarvan hij 22 jaar lang in gevangenschap in het Mendoza Zoological Park in Argentinië doorbracht. Een tijd geleden werd er een petitie opgestart om Arturo uit de Argentijnse zoo te bevrijden. Heel wat dierenvrienden tekenden de petitie. Tevergeefs... De ongelukkige ijsbeer stierf deze week van ouderdom in de Argentijnse hitte.

 

Honderdduizenden dierenvrienden tekenden de petitie die pleitte voor Arturo's vrijheid. De Facebookpagina die deze petitie ondersteunde, plaatste volgende post na zijn trieste dood in gevangenschap:

 

 

Meer dan eens leek Arturo letterlijk gek te worden van zijn gevangenschap. Getuige daarvan waren de vele momenten waarop de ijsbeer zichzelf repetetief naar voor en naar achter bewoog. Die beweging duidt op het constante stressgevoel dat Arturo ondervond van zijn gevangenschap.

 

 

ar

ar

ar

 

Wij voelen mee met de mensen die zich zo hebben ingezet voor Arturo's vrijlating. Nu kan hij eindelijk in vrede rusten.

 

 

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '