Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VIER

Een spannende aflevering voor de finale.

‘De Mol’, aflevering 7: dit zijn de drie finalisten

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Het is weer maandagavond, Moltijd, zoals we ondertussen wel weten. En ik ruik het, Mollers, ik ruik jullie angstzweet tot diep in mijn snotkoker. En terecht! Want vanavond komen we ein-de-lijk te weten welke drie kandidaten dit jaar de finaleplaatsen van 'De Mol' zullen bekleden.

DAG 16

 

he

Papabeer Bruno verliet het nest. De vier overgebleven veulens bevinden zich in een Argentijnse familieranch. De opdrachten van vandaag bestaan uit paardrijden en vogels spotten. Hanne en Gilles gaan voor de paarden. Cathy en Stijn trekken, verrekijker en fototoestel in de aanslag, op vogelspottocht. Onze padvinders trachten met hun fotocamera de grootste prijsvogels te schieten. Als Cathy en Stijn een vogelsoort meer dan één keer aanwijzen, staat hun winst weer op nul.

 

Het Argentijnse spel 'el pato' kan Hanne en Gilles vandaag heel wat duiten opleveren. Het duo krijgt een uur voorsprong op twee gaucho's die na hun siësta de gegeerde eend van hen willen afnemen. Als Hanne en Gilles veilig aan de estancia arriveren mét eend, verdienen ze 1000 euro én de opbrengst van drie opdrachten die op hun weg liggen. Enkele katapulten, schapen, sluipwegen en een eindsprint later, blijken Hanne en Gilles dé geldschieters van vandaag te zijn.

 

he

 

De winst? 800 euro van Cathy en Stijn en maar liefst 4690 euro van Hanne en Gilles maken samen 5490 euro winst. Wat ons opviel? Véél. Waarom zou een mens in godsnaam achter leutig weghuppende schapen blijven lopen, Hanne en Gilles? Bij de katapultopdracht is het Gilles die na een (veel te lang) tijdje besloot om weer over zijn paard te springen. Cathy toont zonder overleg een vogel aan de gids en spoelt daarmee 550 euro door. Bij de bekendmaking van de buit is Hanne de énige die haar armen niet in de lucht zwiert. Voor moesten onze ogen op dat moment in ons achterwerk gezeten hebben, zegt Hanne nadien vlakaf voor de camera dat de prijzenpot haar niets interesseert. Nou.

 

Dag 17

 

De ontbijttafel is nog maar net gedekt of het doel van de dag is alweer in zicht. In tweevoud. Twee schietschijven nodigen de kandidaten vriendelijk uit om hen te beschieten. En het is voor een goed doel. Ijverige Gilles staat als eerste paraat met pijl en boog.

 

he

De rozen krijgen nu ook betekenis. De ene draagt een vrijstelling, de andere waakt over de dagboeken van de afvallers. De mannen mogen voor de vrijstelling strijden. Cathy en Hanne proberen de dagboeken te bemachtigen. Het cowboys- en indianengehalte van dag zeventien stijgt met de moment. Gilles en Stijn schieten met brandende pijlen naar een uit stro vervaardigd vlot. Een vlot dat Hanne en Cathy in allerijl naar de oever trachten te halen.

 

De winst? Een halfuurtje dagboekpret voor Hanne en Cathy. Wat ons opviel? Hanne die een afvallerkattebelletje voor Cathy verstopt. En dat Gilles godverdomme al 17 dagen zijn nikkel zit af te draaien en gewoon álle mogelijke vrijstellingen had moeten krijgen.

 

SPOILER ALERT!

 

Hanne en Stijn drinken samen pintjes, hopend samen te kunnen doorstoten naar de finale. Moesten ze niet allebei van 't straat zijn, we zouden een prille romance durven te insinueren. Het moment van de waarheid: Gilles krijgt groen, Stijn krijgt rood. Hanne huilt, maar wij weten beter.

 

Jullie pollden vanmiddag massaal dat Cathy vandaag huiswaarts zou vliegen. Welke gedachten tollen er nu door jullie hoofden? Dringt het ook bij jullie langzaam door? De drie finalisten van 'De Mol' zijn eindelijk gekend. Hanne, Gilles en Cathy spelen de finale. Maar wie o wie van hen is godverdjol de Mol?

 

me

 

 

Tot volgende week!

 

Bekijk hier een scherpe blik op aflevering 1, aflevering 2, aflevering 3, aflevering 4, aflevering 5 en aflevering 6.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '