Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Neen, het is niet 'internet'

Wow, dat betekent dat i’tje in ‘iPhone’ dus

Heb je er ooit al bij stilgestaan waar dat i'tje in het woord iPhone voor staat? Apple-medewerker Ken Segall zou de man achter dat kleine lettertje zijn.

Oorspronkelijk suggereerde Apple-medewerker Ken Segall dat het i'tje voor het woord internet zou staan. Want in 1998 was de iMac de eerste computer die gemaakt werd om mee op het internet te surfen.

 

iNteressant

Maar dat i'tje kreeg een heel andere betekenis. Bij de lancering in 1998 toonde Steve Jobs, de medeoprichter van Apple, een slide met alle betekenissen van dat lettertje: individueel, informeren en inspireren. En de iPhone is daar een perfect voorbeeld van. Wij hebben 'm altijd op zak, hij gidst ons overal naartoe en hij inspireert ons om onze bankrekening nog maar 'ns te plunderen door al dat schoons dat we op het internet hebben gezien. All kidding aside: dat i'tje staat voor meer dan het woord internet. De eerste iPod is daar een goed voorbeeld van. Die kon in het begin zelf geen connectie met het internet maken.

 

Stijlbreuk

Doorheen de jaren is Apple wat gaan afwijken van de typische i-benamingen. Ze introduceerden Apple TV (en niet iTV). En ook de Apple Watch past niet meer in het rijtje. 

 

Nerd alert? Bekijk dan deze 6 essentials voor je volgende Netflix-marathon en zet je verstand op nul.

 

Bron: Brit.co

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '