Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Eens iets anders dan een kerststronk

RECEPT: gevulde cake-kerstboompjes

Met Kerstmis eten we ons buikje rond. Een overvloed aan hapjes, twee keer opscheppen bij het hoofdgerecht, en dan is er nog het dessert. Kies dit jaar niet voor chocomousse, tiramisu of een kerststronk, maar voor deze gevulde cake-kerstboompjes. Ze zijn bijna te mooi om op te eten, maar lang zullen ze niet blijven liggen!

2 kant-en-klare cakes: 1 chocoladecake en 1 quatre-quarts

 

Voor de witte vulling:

  • 100 g slagroom
  • 1 el suiker
  • 100 g mascarpone

 

Voor de donkere vulling:

  • 150 g donkere chocolade, in kleine stukken
  • 1 klontje boter
  • 3 eieren, gescheiden
  • 3 el suiker
     

Zo gemaakt:
 

1. Klop voor de witte vulling de slagroom stijf met de suiker. Roer de mascarpone los met een vork, roer er de stijfgeklopte room door en zet in de koelkast.
 

2. Zet een pan met een flinke bodem water op. Als het water kookt, zet er dan een kleinere pan met de chocolade en de boter bovenop en roer tot de chocolade gesmolten is. Neem van het vuur. Klop de dooiers met de suiker tot wit schuim en roer er de gesmolten chocolade door. Klop het eiwit stijf en spatel door de mousse. Zet 3 uur in de koelkast.
 

3. Snij de cakes in plakken van maximaal 1 cm dik en steek 8 kerstboompjes uit de chocoladecake en 8 uit de 'gewone'. Smeer royaal chocomousse op 4 chocoladeboompjes en mascarpone op de 'gewone'. Leg er de resterende boompjes erbovenop.
 

4. Ga met een aardappelmesje langs de contouren zodat de boompjes mooi in vorm komen, strooi er eetbare sterretjes op en laat nog 1 uur rusten voor je ze serveert.

Niet je ding? Dan zijn deze recepten misschien wel iets voor jou!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '