Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Hopelijk is vriendelijk = veel verdienen

De wetenschap onthult: je persoonlijkheid zou je loon beïnvloeden

Je loon zou afhankelijk zijn van je karaktereigenschappen. Dat blijkt uit een studie van Truity Psychometrics. Je persoonlijkheid bepaalt welke indruk je maakt op het werk, of je al dan niet hogerop zal klimmen en of je makkelijk opslag vraagt.

Ik ben naïef, verlegen, maar wel vriendelijk. Ik heb niet genoeg ballen aan m'n lijf om opslag te vragen. Ik voel de bui al hangen.

 

Vier persoonlijkheidstypes

De onderzoekers van Truity stelden een lijst met 52 vragen op. Op basis daarvan deelden ze de bijna 26.000 deelnemers aan het onderzoek op in 4 persoonlijkheidstypes aan de hand van de Myers-Briggs Type Indicator. Die werkt met de volgende eigenschappen:

  • Extravert vs. introvert
  • Waarnemend vs. intuïtief
  • Denken vs. voelen
  • Geordend vs. spontaan

 

Ik doe even zelf de test. Ik kies voor introvert, intuïtief, voelen en spontaan.

 

De resultaten

Het onderzoek leverde een aantal merkwaardige resultaten op. De extraverte, waarnemende, geordende denkers en de extraverte, intuïtieve, geordende denkers scoren het best. Spontane, introverte waarnemers verdienen het minst.

 

De introverte, waarnemende, spontane voeler zal nooit zelfstandig worden voor zijn of haar beroep. Hij of zij zal meer verdienen in loondienst. Een extraverte, intuïtieve, spontane denker is het meest geneigd om zelfstandig te worden. Dit persoonlijkheidstype zal nooit bij de beste verdieners horen.

 

Denkende types zijn de beste verdieners. Extraverte werknemers verdienen meer dan introverte. Waarnemers verdienen meer dan de intuïtieve persoonlijkheidstypes. Denkers meer dan voelers en geordende types meer dan spontane.

 

Ik zit dus helemaal onder aan de ladder. Top.

 

Probeer zelf deze test eens uit en ontdek hoe het met jouw loon gesteld is.

 

Lees ook:

Dit doen leuke collega's met je levensverwachting

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '