Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy.com

Eindelijk: skinny wijn op de markt

Yes way, rosé: er is een nieuw soort wijntje op de markt. Om in te spelen op de dieetissues van menige vrouw, creëerde champagnemerk G. Tribaut een lightchampagne: Skinny Rosé.

Regel nummer één als je aan een dieet begint: schrap de alcohol. Een glas wijn van 250 ml kan al snel zo’n 280 calorieën bevatten. Dat is meer dan een Magnumijsje! In een glas van 175 ml schuilen ongeveer 160 calorieën, wat bijna evenveel is als in een stukje madeiracake. Dat betekent dus dat je wel als een konijntje kan eten, maar toch niet zal afvallen als je alcohol drinkt als een vis. Tot nu!

 

275 calorieën, dat is het aantal calorieën dat in een hele fles Skinny Rosé zitten. Even ter vergelijking: een normale fles champagne bevat ongeveer 500 calorieën. Dat is dus slechts 50 calorieën in een gewoon glas champagne van 125 ml in plaats van zo’n 90 calorieën gemiddeld. Per glas! How in the world...? Wel, het geheim ligt in de suikerwaarde van een fles. Normaal gezien worden er na fermentatie van de wijn nog extra suikers aan de bubbly wine toegevoegd. Deze lightchampagne doet het dus zonder die extra sweetness. Plus: de Skinny Rosé heeft maar een alcoholpercentage van 12%. Hoe hoger dat percentage, hoe meer calorieën.

 

Maar let op! Overmatig alcoholgebruik heeft invloed op je gezondheid. Dat er minder calorieën in de fles zitten, wil niet zeggen dat je overmatig mag gaan drinken.Wil je liever een maandje zonder alcohol? Joy anna hield een dagboek bij over die periode. Toch te diep in het glas gekeken? Hier vind je twee toptips tegen een kater. En als je je afvraagt waarom die kater met de jaren erger wordt, lees je hier het antwoord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '