Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De hipste hotspots ter wereld

Je kan natuurlijk een reisgids kopen of rondsurfen op internet voor je op reis vertrekt. Maar als je echt goede inside info wil, dan kan je beter de beste reisbloggers volgen.

1 Classe Touriste

www.classetouriste.be

Wie? het journalist-fotograafduo Debbie Pappyn (37) en David De Vleeschauwer (38)
Wat? een professionele reisblog 
Flair loves: het prachtige beeldmateriaal en de minder voor de hand liggende bestemmingen 
Op hun wishlist: alle ‘-stan’-landen (Kazachstan, Tadzjikistan, Kirgistan... 
Classe Touriste in cijfers: 49% van de wereld gezien, 3 volle reispassen in 5 jaar, 90 verschillende hotelbedden per jaar en van -47°C in Fins Lapland tot 48°C in Namibië

"We willen mensen charmeren en goesting geven om hun koffers te pakken."

Debbie: “Acht jaar geleden zijn David en ik aan een intens tempo beginnen te reizen. Ik schrijf de teksten en hij maakt het beeld. In 2008 zijn we naast het schrijven voor nationale en internationale magazines onze blog gestart. Het is ons portfolio, ons visitekaartje. Op Classe Touriste komt een selectie van de mooiste reizen die we hebben gemaakt. We proberen te kiezen voor minder evidente bestemmingen: Arctische expedities bij de Inuït in Canada, een blik achter het ijzeren gordijn in Noord-Korea, een sumotraining in Tokio, eilandhoppen in Griekenland... Er staat al zo veel info op het internet dat wij onze blog net dat tikkeltje anders willen brengen. Dat doen we door individueel, kritisch en onafhankelijk te reizen, met weinig tijdsdruk. We willen mensen charmeren en goesting geven om hun koffers te pakken. Het One Day – One Photo project is ook leuk. Zo kan je elke dag volgen waar we zitten. Het indrukwekkendste dat we ooit hebben gedaan? Bij David moet dat hiken door het regenwoud in Congo geweest zijn op zoek naar laaglandgorilla’s. Ik vind de noordelijke bestemmingen het indrukwekkendst: Groenland, Antarctica, Spitsbergen...” 

 

 

Flair, 7 hipste hotspots, reizen, toerisme

 

2  Petite Passport

www.petitepassport.com

Wie? Pauline Egge (30), freelance reisjournalist

Wat? een online reisgids met hotspots die áltijd goed zitten

Lezen omdat jij vanaf nu de beste en nieuwste adresjes in elke stad kent

Paulines favoriete citytripstad: Madrid. Daar openen om de haverklap nieuwe pop-up stores en barretjes. En het is er dan nog eens heel betaalbaar.

Top travel tip: op jetsetter.com zijn er vaak megakortingen op de mooiste hotels ter wereld.

"Als ik een mailtje krijg van lezers dat ze mijn adresjes geweldig vonden, is mijn dag goed."

Pauline: “Ze zeggen altijd dat het karakter van een kind wordt beïnvloed door hetgeen waar de moeder mee bezig was tijdens de zwangerschap. Mijn mama was stewardess en heeft nog vaak gevlogen met mij in haar buik. Zo, nu weet je waar m’n passie vandaan komt (lacht). De leukste adresjes ontdekken vind ik het leukste aan reizen. Op mijn blog verschijnen er een twaalftal hotspots per week. En dat kunnen nieuwe pop-up stores zijn, restaurants, hotels, maar ook interessante exposities. Alle adresjes die op Petite Passport komen, zijn er die zo in mijn hart zijn binnengeschoten en waar ik meteen naar toe zou willen vliegen, als een soort Mary Poppins. Het design van de plekjes vind ik heel belangrijk, dat moet helemaal goed zitten. Lezers kunnen in de lijst met bestemmingen een stad of land aanklikken en er zo op uit trekken. Als ik na hun reis een mailtje krijg dat ze een van mijn adresjes geweldig vonden, dan is mijn dag helemaal goed.” 

 

 

Flair, 7 hipste hotspots, reizen, toerisme

 

3 The Ego Tripper

www.theegotripper.com

Wie? Sebastiaan Bedaux (31), journalist

Wat? een scrapbook met persoonlijke reisverhalen

Flair zijn gezonde dosis humor en eerlijke teksten

Lezen omdat hij de prijs voor de beste reisblog kreeg bij de Weekend Knack Blog Awards 2012

Bezocht in 2012 Brazilië, Amerika, Australië, China, Zuid-India, Kroatië, Boedapest, IJsland, Ischgl, Londen

Wishlist voor 2013: rondreis Canada; met de trein van Toronto naar Vancouver

“Als ik reis, ga ik altijd op zoek naar die ene magic spark.”

Sebastiaan: “De passie voor het -reizen is er bij mij pas op mijn -twintigste gekomen, toen ik een schooluitstap naar Parijs maakte. Op de trein terug naar huis overviel mij een geweldig gevoel: dit was onwaarschijnlijk cool geweest. Vanaf dat moment ben ik niet meer gestopt met reizen. Ik zou The Ego Tripper eerder een scrapbook dan een blog noemen. Al mijn verhalen, herinneringen en foto’s staan erop gebundeld, ik heb er iets heel persoonlijks van gemaakt. Als journalist moet ik al genoeg serieuze teksten schrijven. Mijn blog is de plaats waar ik mijn creatieve geest de vrije loop kan laten. Ik schrijf heel eerlijk. Kopenhagen bijvoorbeeld vond ik maar niets en dat zeg ik dan ook rechtuit. Als ik reis, ga ik altijd op zoek naar die ene magic spark en die vind je op veel bestemmingen, maar zeker niet overal. Wat ik zo leuk vind aan reizen? Het geeft je een beter beeld van de wereld en het schept ideeën. Het leert me ook te relativeren.”

 

7 hippe reisblogs, Flair, reizen, toerisme

 

4 Fathom

www.fathomaway.com

Wie? oprichters Pavia Rosati (CEO), Jeralyn Gerba (hoofdredacteur) en hun team

Wat? een uitgebreide reisblog en een plek om online te shoppen

Flair hun shop met travel goodies, de mix van inspirerende en grappige verhalen à la ‘hoe doe je een work-out in je hotelkamer’

Altijd in Jeralyns koffer: een boek kaarten

Jeralyns tofste belevenis: de kanorace in Tahiti, een unieke belevenis. Tahiti is trouwens nóg mooier dan op de postkaartjes.

“Mijn beste tip? Niet bang zijn om verloren te lopen. Probeer kleine straatjes en zie waar je uitkomt.”

Jeralyn: “Fathom wil tonen waarom we nu net reizen, wat de meerwaarde ervan is. Fathom wil inspireren. Onze blog wordt gemaakt door een gevarieerd team waarvan elke persoon op een totaal andere manier reist. Sommigen reizen voor het eten, anderen voor de cultuur en weer anderen voor de mooie natuur. Niet alleen journalisten van het huis, maar ook mensen die tot onze verbeelding spreken en goede reizigers zijn, komen met hun verhaal op Fathom. Journalisten, -beroemde koks, modeontwerpers, muzikanten, acteurs... Simpelweg superinteressante mensen met een passie voor reizen. Fathom is opgedeeld in verschillende categorieën. Je hebt de guides, waar je per bestemming lijstjes van hotels en restaurants terugvindt, de postcards met de persoonlijke reisverhalen, de tools met praktische tips en uiteindelijk nog onze shop, waar je allerlei reisgadgets vindt – denk een relaxerende thee of een miniluchtverfrisser voor in je -kamer. Mijn beste tip om te reizen? Niet bang zijn om verloren te lopen. Kleine straatjes uitproberen en zien waar je uitkomt.”

 

7 hippe reisblogs, Flair, reizen, toerisme

 

5 Backpackgek

www.backpackgek.nl

Wie? Claudia (27) en Freek (27)

Wat? een koppel op wereldreis

Flair de praktische tips van je backpack inpakken tot omgaan met heimwee en de interessante interviews met mensen die hun pad kruisen

Lezen omdat je nu echt geen excuus meer vindt om niet op wereldreis te vertrekken

Must in hun backpack: vacuümzakken om hun winterjassen plat te krijgen en plaats te besparen

"Op wereldreis gaan zou iedereen moeten durven".

Claudia: “Anderhalf jaar geleden hebben we allebei ontslag genomen en zijn we op wereldreis vertrokken. Drie jaar lang hebben we gespaard. Omdat we merkten dat een Nederlandstalige reisblog een gat in de markt was, zijn we beginnen te schrijven. We delen echt álles met onze lezers: het sparen, de juiste rugzakken, de bestemmingen, het heimwee naar huis... Onze route is begonnen in Moskou en vandaaruit zijn we met de Trans-Mongolië Express door Mongolië en China gereisd. Daarna zijn we naar Tibet, Nepal, Thailand, Myanmar, Laos, Nieuw-Zeeland, Maleisië, Indonesië, Sri Lanka, Indië, Kenia en Zuid-Afrika geweest. Via Nederland, Frankrijk en Oostenrijk zijn we dan naar Noorwegen gegaan. We hebben besloten om daar een tijdje te blijven en hebben er allebei een job gevonden. Weer een eigen bed hebben is fantastisch. Hoewel de reiskriebel al weer begint te jeuken. Antarctica staat nog hoog op ons lijstje, maar daarvoor moeten we -ouder en rijker zijn. Op wereldreis gaan zou iedereen moeten durven. Ik zou het zo opnieuw doen.”

 

Flair, 7 hipste hotspots, reizen, toerisme

 

6 Dreamers can never be tamed

www.dreamerscanneverbetamed.com

Wie? Anna-Belle (23), net afgestudeerd

Wat? de verhalen van een jonge globetrotter die zo veel mogelijk van de wereld wil zien

Flair haar persoonlijke aanpak

Op Anna-Belles wishlist: Colombia, Venezuela en Mongolië

“Thuis missen? Met Skype, Facebook en e-mail ben je meer verbonden dan ooit.”

Anna-Belle: “Na een uitwisselingsproject in Michigan, waar ik een jaar studeerde aan de universiteit, had ik de smaak van het reizen te pakken. Vanaf dan wilde ik zo veel mogelijk van de wereld zien. Elke lesvrije week die ik had, plande ik een reis. Al het geld dat ik verdiende, ging naar vliegtickets. Mijn blog is mijn reisdagboek. Ik vertel op een heel persoonlijke manier wat ik meemaak en ik probeer er mooi fotomateriaal aan toe te voegen. Als ik vrienden vind om me te vergezellen, dan reis ik in groep, maar als er niemand meekan, laat ik me niet tegenhouden en ga ik alleen. Ik hou altijd in mijn hoofd dat ik op eender welk moment terug kan als ik het niet meer leuk vind. Dan ben ik 12 à 16 uur later thuis. Ik reis altijd low budget, met de rugzak. Mijn volgende trip gaat naar Centraal- en Zuid-Amerika. Thuis missen? Met Skype, Facebook en e-mail ben je meer verbonden dan ooit. Van heimwee heb ik dus geen last.”

 

Flair, 7 hipste hotspots, reizen, toerisme

 

7 Ecotripping

www.eco-tripping.blogspot.be

Wie? Evelien (23) en Tine (28)

Wat? 2 vriendinnen op een ecologisch avontuur

Lezen omdat eco nu eenmaal hét woord van het decennium is en ook jij kan meewerken aan een beter milieu

Praktische tip: liften is goed voor het milieu én je budget

“We willen bewijzen dat ecologie niet samenhangt met geitenwollen sokken.”

Tine: “We zijn vriendinnen geworden tijdens onze opleiding journalistiek. Schrijven, reizen en ecologie interesseert ons beiden enorm. Dat hebben we dan maar allemaal in een pot -gegooid en daar een project mee uitgedacht. We zouden negen maanden op ecotrip gaan. We zijn begonnen met een rondreis door Frankrijk, Spanje en Portugal, waar we vrijwilligerswerk hebben gedaan bij verschillende ecologische projecten. Deze maand vertrekken we alweer naar Costa Rica, een van de meest ecologische landen ter wereld. Na drie maanden Costa Rica zouden we de andere kant van Europa willen bezoeken. Italië, Kroatië en Denemarken staan op ons todolijstje. We proberen onze blog voortduren up-to-date te houden met leuke foto’s en tekstjes. Ik heb videojournalistiek gestudeerd en probeer er regelmatig filmpjes op te zetten. In totaal zouden we negen maanden weg zijn en in die tijd willen we bewijzen dat ecologie niet noodzakelijk samenhangt met geitenwollen sokken. We willen -tonen dat ieder van ons dichter bij de natuur kan komen te staan.”

 

Flair, 7 hipste hotspots, reizen, toerisme

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '